Kukkia, raparperia ja suklaata. Nämä kolme ihanaa kakkua sopivat paitsi äitienpäivään, myös muihin kevään juhliin.

Yksi kaunis ja herkullinen kakku tekee äitienpäivästä juhlan. Aloittelevalle leipojalle sopii helppo brownie, joka valmistuu nopeasti. Puuhastelusta pitävä saa puolestaan sopivasti haastetta kukkaiskakusta. Raikkaalla raparperilla hurmaava juustokakku on vaikeusasteeltaan keskitasoa.

1. Helppo brownie

Brownie valmistuu nopeasti ilman kummempia vatkaamisia. Raaka-aineet sekoitetaan yhteen ja pinta täplitetään täytekekseillä. Täytekeksien makuvalikoimaa kannattaa hyödyntää brownien maustamisessa. Takuuvarmoja valintoja ovat minttu ja toffee.

Yksinkertaisen brownien ohje kannattaa napata talteen vaikkei niin välittäisikään täytekekseistä. Pehmeä suklaaleivonnainen maistuu herkulliselta esimerkiksi jäätelön kaverina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täytekeksibrownien ohjeen löydät täältä.

2. Keväinen juustokakku

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalleen se saa raparperitikuista kootun viuhkan, joka viimeistellään kiillesilauksella. Itse juustokakku on kohtuullisen nopea valmistaa ja kakun voi mainiosti koristella raparperin sijaan vaikkapa marjoilla. Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä kakun pohjaan gluteenittomia keksejä.

Raparperijuustokakun ohjeen löydät täältä.

3. Tyylikäs kukkaiskakku

Kreemipintainen kukkaiskakku on koristeluiltaan trendikäs. Siinä on myös hieman käsityötä. Kakku kätkee sisäänsä kaksi erilaista pohjaa, tumman ja vaalean, sekä mascarpone-vadelmatäytteen.

Pinnan kukkaispursotusten kanssa voi käyttää luovuutta. Pinnasta tulee erityisen kaunis, kun pursotukset tehdään erilaisilla pursotuspäillä eli tyllilla ja pursotuksen koot vaihtelevat.

Keväisen kukkaiskakun ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla