
Helppo brownie onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Keksien makuvalikoimaa kannattaa hyödyntää brownien maustamisessa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi minttu ja toffee.
Moni koululainen pitää leipomisesta ja tekisi herkkuja mieluiten ihan itsenäisesti ilman aikuisen apua. Parhaiten aloittelevien leipojien käsiin sopivat ohjeet, jossa vatkaimen saa unohtaa kaappiin.
Täytekeksibrownien resepti on juuri tällainen. Aluksi kulhossa sekoitetaan kuivat aineet. Sitten toisessa kulhossa sulatetaan voi ja suklaa. Joukkoon lisätään sokeri, munat ja lopuksi jauhoseos.
Hauskin osuus on edessä sen jälkeen, kun taikina on valmis. Pellille levitetty taikina viimeistellään nimittäin täytekekseillä, jotka voi sijoitella pinnalle sikin sokin tai säntillisiin riveihin.
Brownie on parhaimmillaan meheväksi paistettuna, kun sisus on vielä hieman taikinainen.
Täytekeksibrownie
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa vispilällä siten, ettei seassa ole jauhopaakkuja.
- Pilko suklaa ja voi kulhoon. Sulata suklaa ja voi joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita.
- Lisää suklaan ja voin joukkoon ensin sokeri ja sitten kananmunat. Sekoita hyvin.
- Lisää seoksen joukkoon lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun 25 cm x 35 cm:n kokoiseen vuokaan. Paina täytekeksit taikinan pintaan kevyesti.
- Paista brownieta 175-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kostean taikinaiseksi.
Sokerin määrä ohjeessa tuntuu liialliselta, kun koko komeus vielä koristellaan sokeroiduilla kekseillä. Kokeilisin ensimmäiseksi vähentää sokeria noin 2 dl, jolloin reseptiin jäisi vielä 2,5 dl sokeria.