Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
14:48 | 1.4.2014

Mozzarellajogurtti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Mustikan uusi makupari on mozzarellajogurtti. Helpon jälkiruuan kanssa tarjotaan makeaa fenkolihilloa ja yllätysmakuna pirskautus oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
20 min + 1 t 20min + 15 min
Keskivaikea

Mozzarellajogurtti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
turkkilaista luomujogurttia
125
g
mozzarella di bufalaa
Lisäksi
fenkolihilloa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2–¾
dl
hyvää oliiviöljyä
2
dl
mustikoita ja/tai vadelmia

Vaiheet

  1. Tee fenkolihillo hyvissä ajoin jäähtymään (ohje alla).
  2. Jos haluat erityisen täyteläisen jogurtin, valuta ylimääräinen hera pois. Kumoa jogurtti harsoliinalla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Anna heran valua 20 minuuttia.
  3. Soseuta mozzarella sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Voit halutessasi vain repiä mozzarellan ja sekoittaa palat jogurttiin.
  4. Paahda fenkolinsiemeniä paistinpannussa 1 minuutti, niin että pinta saa hieman väriä.
  5. Kokoa annokset. Lusikoi mozzarellajogurttia ja fenkolihilloa kerroksittain annosmaljoihin. Laita oliiviöljyä, fenkolinsiemeniä ja marjoja pinnalle.

     

    VINKKI! Voit sekoittaa kylmän heran tuoremehuun ja nauttia herajuomana.

Fenkolihillo n. 2 dl

Ainesosat

1
keskikokoinen / 300 g fenkoli
1
sitruuna
1
dl
hillosokeria
1/2
tl
vaniljatankoa myllystä tai 1 vaniljatangon siemenet

Vaiheet

  1. Leikkaa fenkolista kantapala ja kuivat kärjet. Halkaise ja lohko fenkoli. Leikkaa lohkot ohuiksi, parin sentin pituisiksi viipaleiksi.
  2. Purista sitruunan mehu kattilaan. Kuumenna mehu. Lisää fenkoliviipaleet ja hillosokeri. Rouhi vaniljatankoa joukkoon. Jos käytät kokonaista vaniljatankoa, halkaise tanko ja raaputa siemenet kattilaan. Hauduta 2 minuuttia.
  3. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois. Jatka hauduttelua 5 minuuttia. Fenkoli saa jäädä rapsakaksi.
  4. Poista tarvittaessa vaniljatanko. Kaada hillo hyvin pestyyn purkkiin jäähtymään. Anna jäähtyä mielellään jääkaappikylmäksi.

    VINKKI!

    Jos pidät samettisesta hillosta, hauduta hilloa 10–15 minuuttia ja soseuta se lopuksi sauvasekoittimella.

Tilaa Glorian ruoka & viini
mozzarella
jogurtti
fenkoli
hillo
Jälkiruuat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini