Mustikan uusi makupari on mozzarellajogurtti. Helpon jälkiruuan kanssa tarjotaan makeaa fenkolihilloa ja yllätysmakuna pirskautus oliiviöljyä.
Mozzarellajogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee fenkolihillo hyvissä ajoin jäähtymään (ohje alla).
- Jos haluat erityisen täyteläisen jogurtin, valuta ylimääräinen hera pois. Kumoa jogurtti harsoliinalla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Anna heran valua 20 minuuttia.
- Soseuta mozzarella sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Voit halutessasi vain repiä mozzarellan ja sekoittaa palat jogurttiin.
- Paahda fenkolinsiemeniä paistinpannussa 1 minuutti, niin että pinta saa hieman väriä.
- Kokoa annokset. Lusikoi mozzarellajogurttia ja fenkolihilloa kerroksittain annosmaljoihin. Laita oliiviöljyä, fenkolinsiemeniä ja marjoja pinnalle.
VINKKI! Voit sekoittaa kylmän heran tuoremehuun ja nauttia herajuomana.
Fenkolihillo n. 2 dl
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fenkolista kantapala ja kuivat kärjet. Halkaise ja lohko fenkoli. Leikkaa lohkot ohuiksi, parin sentin pituisiksi viipaleiksi.
- Purista sitruunan mehu kattilaan. Kuumenna mehu. Lisää fenkoliviipaleet ja hillosokeri. Rouhi vaniljatankoa joukkoon. Jos käytät kokonaista vaniljatankoa, halkaise tanko ja raaputa siemenet kattilaan. Hauduta 2 minuuttia.
- Kuori hillon pinnalle syntyvä vaahto pois. Jatka hauduttelua 5 minuuttia. Fenkoli saa jäädä rapsakaksi.
- Poista tarvittaessa vaniljatanko. Kaada hillo hyvin pestyyn purkkiin jäähtymään. Anna jäähtyä mielellään jääkaappikylmäksi.
VINKKI!
Jos pidät samettisesta hillosta, hauduta hilloa 10–15 minuuttia ja soseuta se lopuksi sauvasekoittimella.