Värikäs uunilohi syntyy puolessa tunnissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 min
Keskivaikea
Couscous-uunilohi
Ainesosat
1
(noin 800 g) lohifilee
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Couscous
3
dl
vettä
1
tl
soijakastiketta
1/2
rkl
kala- tai kasvisfondia
3
dl
couscousia
1/2
ps
(100 g) aprikooseja
1
appelsiini
1
veriappelsiini
1
oksa
rosmariinia
Päälle
1/2
rkl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nypi kala tarvittaessa ruodottomaksi ja irrota nahka. Ripottele fileen päälle suolaa ja pippuria. Voitele uunivuoka öljyllä ja nosta kalafilee vuokaan. Työnnä kalaan lihalämpömittari ja kypsennä kalaa uunissa 15–20 min koosta riippuen. Sisälämpötilan tulisi olla 42–48.
- Kalan kypsyessä valmista couscous. Kiehauta vesi kattilassa, lisää soija ja kala- tai kasvisfondi. Kaada couscous kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita, peitä kannella ja anna turvota 5–10 min.
- Couscousin turvotessa huuhtaise aprikoosit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi hedelmälihat. Irrota rosmariinista lehdet ja hienonna ne. Sekoita couscous irtonaiseksi ja lisää hedelmäpalat ja rosmariinit.
- Levitä couscous kypsän kalan päälle. Rouhi päälle mustapippuria.
Hedelmäisen lohen pariksi sopii hieman hapokas ja raikas italialainen Suavia Soave Classico. Viinin mineraalisuus nostaa kalan maun miellyttävästi esille. Jos haluat korostaa hedelmien makua, valitse hieman makeampi viini, Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réservessä on makeuden lisäksi sopivasti hapokkuutta. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)