Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
10:17 | 7.1.2013

Couscous-uunilohi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kati Pohja KUVA Sami Repo

Värikäs uunilohi syntyy puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 min
Keskivaikea

Couscous-uunilohi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(noin 800 g) lohifilee
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Couscous
3
dl
vettä
1
tl
soijakastiketta
1/2
rkl
kala- tai kasvisfondia
3
dl
couscousia
1/2
ps
(100 g) aprikooseja
1
appelsiini
1
veriappelsiini
1
oksa
rosmariinia
Päälle
1/2
rkl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nypi kala tarvittaessa ruodottomaksi ja irrota nahka. Ripottele fileen päälle suolaa ja pippuria. Voitele uunivuoka öljyllä ja nosta kalafilee vuokaan. Työnnä kalaan lihalämpömittari ja kypsennä kalaa uunissa 15–20 min koosta riippuen. Sisälämpötilan tulisi olla 42–48.
  2. Kalan kypsyessä valmista couscous. Kiehauta vesi kattilassa, lisää soija ja kala- tai kasvisfondi. Kaada couscous kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita, peitä kannella ja anna turvota 5–10 min.
  3. Couscousin turvotessa huuhtaise aprikoosit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja kuutioi hedelmälihat. Irrota rosmariinista lehdet ja hienonna ne. Sekoita couscous irtonaiseksi ja lisää  hedelmäpalat ja rosmariinit.
  4. Levitä couscous kypsän kalan päälle. Rouhi päälle mustapippuria.

 

Hedelmäisen lohen pariksi sopii hieman hapokas ja raikas italialainen Suavia Soave Classico. Viinin mineraalisuus nostaa kalan maun miellyttävästi esille. Jos haluat korostaa hedelmien makua, valitse hieman makeampi viini, Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réservessä on makeuden lisäksi sopivasti hapokkuutta. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)

Tilaa Glorian ruoka & viini
Lohi
Sami Repo
Kati Pohja
Glorian ruoka&viini
couscous
kalaviini
pinot gris
soave
uunilohi
kuskus
kala
videoresepti
soppa365-tv
Felix: kurkkusalaatti
couscous-uunilohi
30 minuuttia
päivän katiska
Touch of Taste: Juhlaruoat
Päivän katiska
30 minuuttia
Soppa365-tv

Suosituimmat

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto

Hasselbackan punajuuret

Dijonin possu

Kana-fetakiusaus

Mustikka-juustokakkuruudut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini