
Murupiirakan muru, paistetun juustokakun pehmeys sekä runsas määrä mustikoita yhdistyvät tässä piirakassa, jota kaikki haluavat santsata.
Mustikka-juustokakkuruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele seos voi-sokerivaahtoon sitruunankuoren kanssa. Laita leivinpaperi noin 20 cm x 32 cm:n kokoisen paistovuoan pohjalle. Painele seos vuokaan. Laita viileään siksi aikaa, kun teet päällyksen.
- Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja muna sekaisin. Mausta sitruunamehulla.
- Tee muruseos. Sulata voi ja sekoita se sokerin ja jauhojen kanssa.
- Laita pohjalle tuorejuustoseos, mustikat ja muruseos pieninä palloina.
- Paista 175-asteisesssa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 20 minuuttia, kunnes täyte jäähtyy ja tasoittuu. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.
Vinkki: Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl perunajauhoja.
Mustikka versio ja yks suhaus ku se oli syöty. Nyt tein saman mutt musta- ja punaherukoilla. Kirpeys + makea maskarpone = WAU JA NAM !
Muruseosta jäi itsellä reilusti yli vaikka vuokakin oli vähän isompi. Muuten hyvä piirakka, jää käyttöön, tosin sitruunan kuorta en välttämättä kaikkien piirakoihin laita.
Todella hyvä resepti, puolison mielestä paras leipomus ikinä. Seuraavana päivänä jääkaappi kylmänä parhaimmillaan.