Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Keitot
14:11 | 19.8.2013

Olut-juustokeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Juustokeiton salaiset aseet ovat lempeä cheddar ja belgialainen ale. Maista tummaa olutta myös keiton kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6 annosta
45 min
Keskivaikea

Olut-juustokeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerinvarsi
1
porkkana
2
rkl
rypsiöljyä
85
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
7 1/2
dl
kana- (tai kasvis)lientä
3 1/3
dl
ale- tai lagerolutta (esim. Leffe Brune)
1
dl
kuohukermaa
250
g
cheddaria tai muuta maukasta juustoa
½
tl
mustapippuria myllystä
(½
tl
suolaa)
Lisäksi
4
viipaletta
paistettua pekonia tai mausteista makkaraa

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi selleri. Kuori ja kuutioi porkkana.
  2. Kuullota kasvisseosta keskilämmöllä kattilassa öljyssä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä, että kasvikset eivät ruskistu. Lisää voi, anna sen sulaa ja sekoita niin, että voi levittyy tasaisesti kasviksille.
  3. Lisää jauhot ja sekoittele noin minuutti, kunnes ne kypsyvät. Älä ruskista liikaa. Lisää kanaliemi, olut ja kerma. Sekoita hyvin. Nosta lämpöä niin, että seos kiehahtaa ja vähennä sitten keskilämmölle. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Raasta juusto. Vähennä lämpö miedolle ja sekoita juusto keittoon vähän kerrassaan. Älä enää kiehauta keittoa.
  5. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella sileäksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Huomioi, että kanaliemi on myös suolaista.
  6. Lisää lopuksi rapeaksi paistettua pekonia tai mausteista raakamakkaraa pinnalle. Tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.

 

Ihanan pehmeä olut-juustokeitto vaatii maltaisuutta seurakseen. Makeahko, englantilainen Newcastle Brown Ale, 2,48 e/0,33 l, kohottaa keiton oluen aromia. Tumma, belgialainen Le ff e Brune, 3,59 e/0,33 l, sopii vielä runsaammalla makeudellaan hienosti pekonipalojen suolaisuuden pariksi. Pretzel-sämpylät ovat oluttupien vakiovarustus, eikä suotta. Klassikko, tsekkiläinen Pilsner Urquell, 2,98 e/0,5 l, raikastaa ja taittaa suolaisuutta ja toimii hunajaisen makeutensa ansiosta juustokeitonkin kanssa. (JUOMASUOSITUS Mikko Salmi)

 

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pekoni
Glorian ruoka ja viini
Sami Repo
Sanna Kekäläinen
keitto
Ale
cheddar
juustokeitto
lager
viikonloppubistro
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini