Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo
Suppilovahvero-kaalipiirakka
Ainekset
Pohja
100
g
voita tai margariinia
1
dl
juustoraastetta
3
dl
hiivaleipäjauhoja
1
dl
perunamuusia
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
kylmää vettä
Täyte
1/2
l
pakastettuja suppilovahveroita
tai
40
g
kuivattuja suppilovahveroita
300
g
valkokaalia
1
kpl
sipuli
10
kpl
aurinkokuivattua tomaattia
1-2
rkl
siirappia
1/4
tl
valkopippuria
2
tl
suolaa
100
g
valkosipuli-yrttituorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
munaa
Pinnalle
200
g
vuohenjuustoa
6-8
kpl
kirsikkatomaattia
pinjansiemeniä
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun, 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
- Suikaloi kaali veitsellä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sieniä, kaalia ja sipulia pannulla, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää pannulle suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, mausteet, tuorejuusto, kerma ja munat. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Levitä täyte piirakkapohjalle
- Koristele piirakan pinta ohuilla vuohenjuustoviipaleilla ja puolikkailla kirsikkatomaateilla.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla ensin 15–20 minuuttia. Nosta piirakka sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ripottele ne piirakan päälle. Tarjoa mehevän salaatin kanssa.
Vinkki! Täytteeseen sopii myös ruskistettu jauheliha tai ruskistettu ja paloiteltu pekoni. Myös erilaiset juuresraasteet sopivat täytteeseen. Kuullota ne kaalin ja sienien kanssa. Jos valmistat pieniä annospiiraita, paista niitä 225 asteessa 15–20 minuuttia.