Piirakkapohja sopii kaikille suolaisille, gluteenittomille piirakoille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
1 tunti
Helppo
Gluteeniton katkarapupiirakka
Ainesosat
Pohja
100
g
voita
1
dl
tattarijauhoja
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunahiutaleita
1/2
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
juustoraastetta
1/2
dl
vettä tai
1
dl
ranskankermaa
Täyte
350
g
katkarapuja
3
dl
ranskankermaa
3
kpl
kananmunaa
3
dl
juustoraastetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
suolatonta sitruunapippuria
1
dl
tillisilppua
Vaiheet
- Sekoita pohja-aineet pehmeäksi taikinaksi. Painele taikina noin 26-senttisen, voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Sulata ja valuta pakastekatkaravut. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen. Levitä täyte piirakkapohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia.
Vinkki! Jos pidät tattarin mausta, voit korvata gluteenittoman jauhoseoksen tattarijauhoilla. Jos taas et pidä, korvaa tattarijauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Piirakkapohja sopii kaikille suolaisille, gluteenittomille piirakoille.