Säätele hummuksen voimakkuutta tahinin ja valkosipulin määrällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
20 minuuttia
Helppo
Kikhernetahna eli hummus
Ainesosat
400
g
säilöttyjä kikherneitä
1
sitruuna
3
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
1
tl
juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
1
dl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Valuta kikherneet siivilässä. Purista sitruunasta mehu. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sitruunamehun kanssa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Soseuta myös ne tahinin ja mausteiden kanssa kikherneiden joukkoon.
- Lisää lopuksi öljyä, kunnes saat paksun mutta notkean tahnan. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Levitä hummus tarjoilulautaselle. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paprikajauhetta.