Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
13:44 | 4.3.2013

Ihanan makea ja tahmea päätös aterialle

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Hunajaisen mausteinen baklava on ihanan makea herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 annosta
1 ½ t + 3 t
Helppo

Ihanan makea ja tahmea päätös aterialle

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita
450
g
pakastefilotaikinaa
6
dl
pistaasipähkinä- ja mantelirouhetta
1
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
Lisäksi
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
3
rkl
puristettua sitruunamehua
3
rkl
juoksevaa hunajaa

Vaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Pane sulat filotaikinalevyt avattuina kostean keittiöpyyhkeen alle ja käsittele vain yhtä taikinaa kerrallaan, etteivät levyt pääse kuivumaan.
  2. Pane taikinalevy kaksinkertaiseksi taitettuna voidellun, suora kaiteenmuotoisen (25 x 30 cm) uunivuoan pohjalle. Leikkaa pois ylimääräinen osa taikinaa ja voitele pinta voisulalla.
  3. Nosta päälle vielä toinen samaan tapaan taitettu levy ja voitele pinta voisulalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta ja mausta pinta kanelilla ja kardemummalla.Jatka vuoan täyttämistä taas kahdella voisulalla voidellulla taikinalevyllä.Lisää pähkinä- ja maustekerros ja niiden päälle taas seuraavat kaksi taikinankerrosta ja voitele välit aina voisulalla.
  4. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty. Voitele pinnalle tuleva taikinalevy voisulalla ja leikkaa pinta varovasti terävällä veitsellä pieniksi vinoneliöiksi.
  5. Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45–50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla. Keitä baklavan kypsyessä kattilassa vettä ja sokeria noin viisi minuuttia.Lisää sekaan sitruunamehu sekä hunaja ja nosta kattila sivuun. Valele sokeri-hunajaseos tasaisesti uunista tulleen kuuman baklavan päälle. Peitä foliolla ja nosta sivuun pariksi kolmeksi tunniksi vetäytymään.
  6. Leikkaa baklavasta vinoneliöpaloja ja nosta ne tarjoilulautaselle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
brunssi
leivonta
päivän resepti
jälkiruuat
makeiset
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini