Paista kasa meheviä pannukakkuja ja tarjoa ne savupekonin ja vaahterasiirapin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
noin 50 min
Helppo
Pannukakut pekonin ja siirapin kera
Ainesosat
5
dl
täysmaitoa
2 1/2
dl
maustamatonta paksua jogurttia
3/4
dl
voisulaa
2
kananmunia
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1/2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
voita paistamiseen
Tarjoiluun
savupekonia
vaahterasiirappia
1
prk
mascarponejuustoa
Vaiheet
- Yhdistä kulhossa maito, jogurtti, huoneenlämpöinen voisula ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Jätä taikina sivuun 10 minuutiksi.
- Kuumenna valurautainen blinipannu, sulata pannulla reilusti voita ja lisää noin 1 dl pannukakkutaikinaa. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullankeltaiseksi.
- Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle pellille ja paista rapeiksi uunissa 200 asteessa. Vatkaa sillä välin mascarpone kuohkeaksi. Nosta kypsät pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoa lämpimien pannukakkujen, vaahterasiirapin ja mascarponevaahdon kanssa.
Vinkki! Ohjeesta tulee kymmenen isoa pannukakkua. Amerikkalaiset pannukakut paistuvat muhkeiksi valurautaisella blinipannulla, pienemmät versiot voi paistaa myös lettupannulla.