Kalsiumpitoiset seesaminsiemenet taikovat lohen rapeaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Seesamilohi
Ainekset
Marinadi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sitruunamehua
Kala
400
g
nahatonta lohifileetä
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisuke
1
porkkana
150
g
vihreitä papuja (pakaste)
1/2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sitruunanmehua
Kastike
1
dl
kermaviiliä
2
tl
wasabitahnaa
1
parsakaali
Työvaiheet
- Sekoita marinadi. Leikkaa kala parin sentin kuutioiksi ja nosta palat marinadiin 15 minuutiksi.
- Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Keitä porkkanoita, papuja ja parsakaalia vedessä 2 minuuttia.
- Huuhtele kasvikset kylmällä vedellä ja siirrä ne tarjoilukulhoon. Yhdistä soija ja sitruunamehu ja kaada seos kasviksille.
- Nosta kalapalat marinadista ja kierittele ne seesaminsiemenissä. Paista kalat öljyssä (2–4 minuuttia).
- Sekoita wasabi kermaviiliin. Lisää makusi mukaan sitruunamehua ja suolaa. Tarjoa lohipalat kasvislisäkkeen ja kermaviilikastikkeen kanssa.