
Oikaise taikinassa, mutta älä sipuleiden karamellisoinnissa! Tämä piirakka saa makunsa makeiksi leppyneistä sipuleista.
Sipulipiirakka on aina ajankohtainen. Ennen uuden sesongin alkua piirakka valmistuu viime kesän sadosta. Voit käyttää piirakkaan tavallisten keltasipuleiden lisäksi puna- ja salottisipuleita. Makua höystämään sopii myös silputtu valkosipuli.
Tärkeintä sipulipiirakan valmistuksessa on sipulien huolellinen kuullotus ja karamellisointi. Kuuma pannu saa sipulien makeuden nousemaan pintaan ja paahtumaan karamellimaiseksi.
Pohjataikinan valmistuksessa voi halutessaan oikaista käyttämällä valmistaikinaa. Täytteessä varma valinta on puolestaan klassinen muna-kerma-juustoseos, joka sitoo sipulit yhteen ja pyöristää maun täyteläiseksi.
Itkettävän ihana sipulipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi isolla paistinpannulla pannulla ja lisää oliiviöljy. Pehmennä sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suolaa ja sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita. Hienonna timjami joukkoon.
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Sekoita kerma, munat, hunaja, mustapippuri ja puolet juustoraasteesta keskenään.
-
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sipulit päälle. Kaada päälle kermaseos ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle. Laita uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.
Ei sipuli tarvitse sokeria jos malttaa karamellisoida sen kunnolla. Noin 45 min kohdalla se tapahtuu, hokkus pokkus sipulista tulee tummanruskeaa, tahmaista ja makeaa
No hei. Ei ihan itku tullut mut vähän alko huuli väpättämään. Tein piirakan juuri reseptin mukaan ja mielestäni sokerin ja hunajan voi kyllä jättää pois. Sipulista tulee todella makeaa tällä ohjeella .Nämä on tietysti makuasioita joista ei kannata kiistellä. Itse tasapainotin makua ja ripottelin vuohenjuustoa päälle jälkikäteen. Terveisin kotikokki Kari kujanpää Raisiosta.
Ei joo tarttee lisätä hunajaa, karamelloisoitu sipuli hoitaa kyllä makeutensa. Vahvempaa juustoakin olisin voinut käyttää. Mutta kyllähän tätä syöpi, oli oma ensimmäinen sipulipiirakka!