Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 595 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Suolapala isolle porukalle yhdellä pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
15 min + kypsennys ja taikinan t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Blinipannukakku

Ainekset

7
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
25
g
tuorehiivaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehäjauhoja
1 1/2
tl
suolaa
3
kananmunaa
25
g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
1
(luomu)sitruunan kuori
1
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua tilliä
240
g
smetanaa
1/2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
punasipuli
300
g
jokiravun pyrstöjä tai katkarapuja
100
g
mätiä
tillin oksia
(luomu)sitruunan kuorisuikaleita

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt.
  4. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
  5. Levitä sitruunasmetana panna-rille. Asettele pannarin päälle ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.

Kommentit (1)

Jorma Syväri
Seuraa 
Liittynyt12.1.2017

Vielä parempaa tulee kun laittaa taikinan päivää aikaisemmin.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Karppaajan sandwich syntyy helposti kahdesta kypsäksi paistetusta munasta ja raikkaasta lohi-kurkkutäytteestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-munasandwich

Ainekset

4
kananmunaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lohitahna
80
g
lämmisavukirjolohifileetä
2
rkl
kermaviiliä (rasvaa 10 %)
2
cm pala
kurkkua
2
rkl
hienonnettua kevätsipulia
2
tl
sitruunamehua
Lisäksi
margariinia paistamiseen
tuoreita yrttejä tai versoja

Työvaiheet

  1. Aloita tahnasta. Hienonna lohi haarukalla kulhossa. Kuutioi kurkku. Lisää kaikki ainekset lohen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Paista munat kypsiksi noin minuutti per puoli pikkulettupannun koloissa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lusikoi reilu puolet lohitahnasta kahdelle paistetulle munalla ja nosta toiset munat kansiksi. Lusikoi loppu tahna kannen päälle ja viimeistele sandwichit joko tuoreilla yrteillä tai versoilla.

Vinkki Yhdessä kananmunassa on proteiinia noin 6 grammaa, joten se takaa kylläisyyden pitkään. Aamiaisen yhteydessä nautittu muna antaa hyvän startin tasapainoiseen ruokavalioon koko päiväksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 918 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Somat kurkumaletut, jotka lastataan chilimarinoiduilla ravunpyrstöillä, sopivat täydellisesti brunssille tai alkupaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumaletut ja chilimarinoidut ravut

Ainekset

30
g
voita
2
tl
kurkumaa
400
ml
kookosmaitoa
1
muna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
vettä
Lettujen paistamiseen
öljyä
Chilimarinoidut ravut
200
g
ravunpyrstöjä
½
ruukkua
korianteria
1
chili
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kurkuma ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
  2. Riko kulhoon muna. Vatkaa sen rakenne rikki. Sekoita kookosmaito joukkoon. Lisää suola, sokeri, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita kurkumavoi joukkoon. Ohenna taikina vedellä. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
  3. Sulata ravunpyrstöt haalean, juoksevan veden alla. Purista niistä turha neste pois. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna marinoitua 30 minuuttia.
  4. Kuumenna pikkulettupannu. Paista letut keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin kullan ruskeiksi.

Vinkki! Viimeistele ravuilla täytetyt letut yrteillä ja iduilla. Marinoidut ravut sopivat myös nuudelisalaattiin tai naposteluun.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)