Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 427 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Suolapala isolle porukalle yhdellä pannulla.

Annoksia
16
Valmistusaika
15 min + kypsennys ja taikinan t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Blinipannukakku

Ainekset

7
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
25
g
tuorehiivaa
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
vehäjauhoja
1 1/2
tl
suolaa
3
kananmunaa
25
g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
1
(luomu)sitruunan kuori
1
rkl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua tilliä
240
g
smetanaa
1/2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
punasipuli
300
g
jokiravun pyrstöjä tai katkarapuja
100
g
mätiä
tillin oksia
(luomu)sitruunan kuorisuikaleita

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään.
  3. Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt.
  4. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
  5. Levitä sitruunasmetana panna-rille. Asettele pannarin päälle ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.

Kommentit (1)

Jorma Syväri
Seuraa 
Liittynyt12.1.2017

Vielä parempaa tulee kun laittaa taikinan päivää aikaisemmin.

Thread has been locked.
Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Helpot suklaaruudut tehdään valmiista muffiniseoksesta. Tarkasta pakkauksesta ohje, jos käytät jotain muuta kuin Sunnuntai-merkkiä.

Annoksia
10
Valmistusaika
10 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -ruudut

Ainekset

1
ps
suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
100
g
tummaa suklaata
100
g
minttutryffelisuklaata (esim. Pätkis)
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
minivaahtokarkkeja
Koristeluun
100
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa ja minttutryffelisuklaa veitsellä. Sekoita ne, vaahtokarkit ja pähkinät taikinaan. Paista pussin ohjeen mukaan.
  2.  Anna leivonnaisen jäähtyä. Leikkaa ruuduiksi. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata se 10 sekunnin pätkissä sekoittaen välissä. Valuta raidoiksi ruuduille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Rakastettu pataklassikko onnistuu myös broilerista. Tee huoletta iso satsi, sillä tämän ruoan maku vain paranee jääkaapissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Burgundinpata broilerista

Ainekset

200
g
herkkusieniä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
punaviiniä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
600
g
broilerin paistileikettä

Työvaiheet

  1. Puhdista herkkusienet. Puolita, jos ne ovat isoja. Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko porkkanat pätkiksi. Leikkaa sipulit 8 osaan ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Huuhtele broilerinpalat kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Leikkaa palat kolmeen osaan. Kuumenna padan pohjalla öljy ja ruskista palat. Lisää loput ainekset. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua 2 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Ravintola Sea Horse Kuva Tuomas Kolehmainen

Miten klassikko syntyy? Paistetut silakat ja kermainen muusi on legendaarisen ravintola Sea Horsen suosituimpia annoksia. Annoksen valmistaminen on helppoa ja maku takuuvarma, kun vain muistaa yhden asian: voin kanssa ei saa kitsastella.

Ennen paistamista Sea Horsen silakat pyöräytetään ruisjauhossa, jotta lopputulos on rapein mahdollinen. Paistaminen tehdään valurautapannussa. Ravintolan annoskoko on reilu: kermalla notkistetun perunamuusikeon päälle nostetaan 16 silakkaa, ristikkäin kuin halkopinossa. Päälle lohko sitruunaa ja...

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sea Horsen silakat ja muusi

Ainekset

800
g
perattuja silakoita (1 kg perkaamattomia)
4
dl
ruisjauhoja
0,5
tl
valkopippuria (myllystä)
4
tl
hienoa merisuolaa
120-140
g
voita
Lisäksi
sitruunalohkoja, tillinoksia ja säilöttyjä punajuuria

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan muusia varten (ks. ohje alta).
  2. Perkaa tarvittaessa silakat. Poista pää keittiösaksilla. Leikkaa vatsanahka auki ja poista sisälmykset etusormella edes pyrstöön päin vetäen. Huuhtaise kalat yksi kerrallaan juoksevan veden alla ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeellä.
  3. Sekoita ruisjauhot, valkopippuri ja suola keskenään. Levitä silakat laakeaan vuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sirottele leivitysjauhot huolellisesti silakoiden päälle käännellen kaloja samalla.
  4. Paista silakat muutamassa erässä. Ruskista reilusti voita paistinpannussa. Asettele silakat pannuun vieri viereen ja paista molemmin puolin 3-4 minuuttia. Kalat ovat kypsiä, kun nahka on saanut kauniin paahteisen värin ja tuntuu rapealta.
  5. Tarjoa silakat perunamuusin, sitruunalohkon, tillinoksien ja etikkapunajuurien kanssa.

Kermainen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
30
g
voita
2
tl
suolaa
3
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi kannen alla, noin 15 minuuttia.
  2. Valuta vesi pois. Lisää kerma, voi ja puolet suolasta kattilaan. Survo perunat huolellisesti survimella ja tarkista suolan määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Minipizzojen pohja syntyy bataatista ja kaurajauhoista. Tomaattikastikkeen korvaa maukas avokadohummus, ja täytteeksi ripotellaan graavilohta. Varoitus: koukuttavien hyvien pikkuherkkujen syömistä on vaikea lopettaa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-lohipizzat

Ainekset

400
g (3½ dl)
bataattisosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
kananmunaa
½
tl
suolaa
Avokadohummus
1
tlk (290 g)
kikherneitä
2
kypsää avokadoa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
limetin mehua
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
Lohi
200
g
graavilohta
1
rkl
limetin mehua
1
tl
raastettua inkivääriä
Lisäksi
½
ruukku
tuoretta korianteria
½
dl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa bataattisose, kaurajauho, kananmunat ja suola. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kummallekin pellille neljä taikinanokaretta. Taputtele ne, tarvittaessa kaurajauhojen avulla, ohuiksi pizzapohjiksi. Paista uunissa pelti kerrallaan 10–15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä.

2. Pohjien paistuessa valmista avokadohummus. Valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli joukkoon. Lisää valutetut kikherneet ja muut hummuksen aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

3. Suikaloi lohi kulhoon. Purista limetin mehu ja raasta inkivääri. Sekoita ne lohen joukkoon.

4. Levitä avokadohummusta ja ripottele lohisuikaleita pohjille. Viimeistele korianterilla ja öljyllä.

Kommentit (0)