Pesto terävöittää broilerin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 annosta
30 min
Keskivaikea
Punapestobroileri ja veneperunat
Ainesosat
5
broilerinfileetä
1
keskikokoinen sipuli
1–2
valkosipulinkynttä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
ripaus inkivääriä
5–6
kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus suolaa ja cayennenpippuria
2,5
dl
kuohukermaa
1/2
ras
punaista pestokastiketta
2,5
rkl
tuoretta yrttisilppua (esim. basilikaa ja lehtipersiljaa)
Lisäksi
1
kg
kiinteitä perunoita
3
rkl
rypsiöljyä
valmista valkosipulista perunamaustetta
Vaiheet
- Suikaloi broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi. Pilko kuorittu sipuli ja kuullota se öljyssä läpikuultavaksi. Lisää sipulien sekaan kananpalat ja ruskista ne. Lisää sekaan pieneksi pilkottu valkosipuli sekä mausteet yrttejä lukuun ottamatta.
- Kääntele seosta hetken ajan, lisää kerma, pesto ja lopuksi yrtit. Anna seoksen kiehahtaa ja jätä se sitten hautumaan miedolle lämmölle perunoiden valmistuksen ajaksi. Sekoittele välillä.
- Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle öljyä ja perunamaustetta. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan.