Siiderissä haudutetut sinisimpukat ovat brittiläistä pikaruokaa parhaimmillaan. Pekonista ja timjamista makua saava liemi pyöristetään ranskankermalla. Simpukoiden kanssa tarjotaan tietysti englantilaista siideriä.
Siiderisimpukat
Ainekset
Työvaiheet
-
Käsittele simpukat. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet tai rikkoutuneet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi pekoni. Kuullota sipulit ja pekoni isossa kattilassa voissa timjamin kanssa kypsäksi.
-
Kaada siideri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää simpukat. Keitä kannen alla välillä kattilaa ravistellen 4–5 minuuttia. Poista kaikki avautumattomat simpukat.
-
Nostele simpukat annoskulhoihin ja peitä foliolla.
-
Lisää kattilaan ranskankerma ja suola. Kiehauta seos. Purista joukkoon sitruunaa ja mausta pippurilla. Kaada kuuma liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kanssa.