Hauki muuntuu helposti maukkaiksi pihveiksi. Entä ne ruodot? Huoli pois, sillä fileet soseutetaan ruotoineen päivineen.
Haukipihvit
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko haukifileet kala- tai keittiösaksilla 2–3 cm:n kokoisiksi paloiksi.
-
Soseuta kalapalat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa leikkuuterällä hyvin hienoksi. Kääntele jauhettua kalaa kulhossa, jotta voit varmistaa, ettei joukossa ole enää isoja kalapaloja ja niiden myötä kokonaisia ruotoja.
-
Hienonna sipuli hyvin hienoksi. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Siirrä kuullotettu sipuli sivuun jäähtymään hetkeksi.
-
Valmistele pihvitaikinan muut ainekset. Leikkaa tilli hyvin hienoksi. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Valuta kaprikset.
-
Sekoita soseutettu kala, sipuli ja kaikki loput ainekset puuhaarukalla tai lastalla keskenään. Älä soseuta enää. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia.
-
Muotoile seoksesta pihvejä (Ø 5 cm) kostutetuin tai öljytyin käsin.
-
Paista pihvit kypsiksi keskilämmöllä runsaassa voissa. Käännä pihvi vasta kun se on toiselta puolelta kunnolla ruskea. Anna myös toisen puolen paistua rauhassa. Paista pannun koon mukaan noin 2–3 pihviä kerrallaan. Siirrä valmiit pihvit odottamaan tarjoiluvadille folion alle.
Vinkki Jos seos tuntuu pihvejä muotoiltaessa hyvin löysältä, voit lisätä joukkoon 1–2 rkl korppujauhoja ja antaa taikinan vetäytyä hetken jääkaapissa. Voit paistaa pihvit pannun sijaan myös 200-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin 20 minuuttia.