
Tämä pumpulinpehmeä kakku lässähtää hieman jäähtyessään, mutta makuun se ei vaikuta. Kakun seuraksi sopivat kirpakat, hunajaliemessä keitetyt luumut.
Jogurttikakku ja keitetyt luumut
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele irtopohjavuoka (Ø 20 cm), ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala.
-
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.
-
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, vehnäjauhot, vaniljajauhe, sitruunankuori ja -mehu kevyesti sekoittaen.
-
Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinan joukkoon.
-
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia.
-
Huuhtele luumut, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.
-
Laita vesi, hunaja, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
-
Lisää luumut ja kypsennä alhaisella lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Tarjoa jogurttikakku keitettyjen luumujen ja rouhittujen pistaasien kanssa.
Vinkki Voit korvata luumut tuoreilla viikunoilla.