Uunimunakkaassa maistuvat tatit ja feta. Tarjoile munakas pinaatti-avokado-lisäkkeen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 min + 1 tunti
Helppo
Tatti-fetajuustomunakas
Ainesosat
1,5
dl
kevytkermaa tai maitoa
1
dl
kuivattuja herkkutatteja
9
isoa kananmunaa
200
g
feta- tai salaattijuustoa
Lisäksi
3
kevätsipulin vartta
10
keltaista kirsikkatomaattia
50
g
tuoretta pinaattia
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
suolaa ja pippurirouhetta maun mukaan
Vaiheet
- Pane kuivatut tatit pehmenemään kulhoon kerman sekaan vähintään tunti ennen ruuan valmistusta. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma-tattiseos ja murennettu juusto. Kaada muna-sieni-juustoseos hyvin öljyttyyn, reunalliseen (25x25 cm) uunivuokaan.
- Nosta vuoka uunin keskitasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin 20 minuuttia, tai kunnes munamassa on kokonaan hyytynyt. Juuri ennen tarjoilua kääntele pannulla pienessä öljytilkassa silputut kevätsipulinvarret ja halkaistut kirsikkatomaatit lämpimiksi.
- Lisää sekaan tuore, siistitty pinaatti ja avokadopalat, mausta sitruunanmehulla, suolalla sekä pippurilla ja nosta saman tien tarjolle kypsän munakkaan kanssa.