Kylmän piparjuurikastikkeen kanssa tarjottavan savulohipannarin pohja ruskistuu herkulliseksi, kun se paistetaan valurautapannussa uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4 annosta
20 min + 20 min
Helppo
Savulohipannari ja piparjuurikastike
Ainesosat
1
rkl
voita
3
kananmunaa
1 1/2
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
savustettua lohta
2–3
tomaattia
1
salottisipuli
1/2
dl
lehtipersiljaa
1/4
tl
mustapippuria
KASTIKE
150
g
ranskankermaa
1/2–1
tl
piparjuuritahnaa
Vaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita voi valurautapannuun (Ø n. 20 cm) ja pannu kuumenevaan uuniin. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna turvota hetki.
- Paloittele kala suupaloiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja.
- Ota paistinpannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Nostele kalapalat ja tomaattiviipaleet taikinan päälle. Ne saavat osittain upota taikinaan. Ripottele sipuli- ja persiljasilppu pinnalle. Rouhaise pippuria päälle. Nosta pannu takaisin uuniin ja anna kypsyä 20–30 min.
- Sekoira piparjuuritahna ranskankermaan. Tarjoa pannukakku kuumana ranskankerman ja salaatin kanssa.
Ruokaisan pannarin ja täyteläisen, kirpakan kastikkeen kanssa maistuu lasillinen kylmää maitoa tai olutta. Kokeile esimerkiksi aavistuksen sitruksista ja yrttistä Hoegaarden Witbieria, 3,33 e/0,33 l. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)