Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Suolainen leivonta
9:52 | 7.4.2014

Olueen leivottu ohraleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Vaaleaan lageriin leivottu ohraleipä ei vaadi monia aineksia tai pitkää vaivaamista, kunhan muistaa laittaa ohraryynit edellisenä iltana likoamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 leipää
25 min + 2 t 30 min + 10 t
Keskivaikea

Olueen leivottu ohraleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
rkl
kokonaisia ohraryynejä
11
g
kuivahiivaa
1
rkl
hunajaa
3 1/3
dl
huoneenlämpöistä vaaleaa olutta (esim. Laitilan Kukko Lager)
2
rkl
voita
2
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ohrajauhoja
Pinnalle
2
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
(4
rkl
siemensekoitusta)

Vaiheet

  1. Laita ohraryynit likoamaan 1 desiin vettä leivontaa edeltävä iltana.
  2. Sekoita hiiva ja hunaja suuressa kulhossa. Lisää olut ja anna hiivan liueta 5 minuuttia. Sulata voi. Sekoita voi ja suola olueen. Vaivaa jauhot joukkoon vähitellen. Sekoita liotetut suurimot pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta taikina sileäksi. Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan 2 tunniksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta 2 pientä pyöreää leipää leivinpaperille. Tee terävällä veitsellä pari pitkittäistä viiltoa leipien pintaan. Paista leipiä ensin 15 minuuttia.
  4. Sulata voi ja sekoita hunaja joukkoon. Kun leivät ovat kypsyneet 15 minuuttia, voitele pinta voi-hunajaseoksella. Ripottele halutessasi siemensekoitusta leipien pintaan. Jatka paistamista vielä noin 15–20 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Tilaa Glorian ruoka & viini
olut
ohraleipä
Leivät & piirakat
joulu

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Klassinen osso buco

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini