Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
16:12 | 9.4.2014

Olutleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Arto Vuohelainen

Reilussa leivässä on runsaasti rouhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 leipää
1 t 50 min
Keskivaikea

Olutleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
dl
ale olutta (esim. vajaa 2 pl Newcastle Brown Alea)
50
g
hiivaa
2
rkl
suolaa
4
rkl
hunajaa
2
dl
ruisrouhetta
2
dl
ruisjauhoja
n. 13
dl
sämpyläjauhoja
50
g
huoneenlämpöistä voita
Päälle
2
dl
ruisrouhetta
vettä voiteluun

Vaiheet

  1. Lämmitä olut kattilassa kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva oluen joukkoon, anna hiivan liueta. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikina lisäämällä ruisrouhe, ruisjauhot ja sämpyläjauhoja vähän kerrallaan. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä voi, vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 min. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  2. Jaa taikina 8 osaan. Pyöritä taikinasta palloja. Voitele pallot vedellä ja kasta ruisrouheeseen. Jauhota nostatuskori. Laita neljä palloa rouhepuoli alaspäin nostatuskoriin, painele pallot kiinni toisiinsa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kohota leipiä peitettynä noin 30 min. Kumoa nostatuskori leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista leipiä noin 30 min. Kokeile kypsyyttä pohjaa koputtamalla, pohjasta pitäisi kuulua ontto ääni.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Leipä
olut
Ale
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini