Juhlava ja mehevä feta-punajuuripiirakka sopii myös keliaakikoille. Gluteenittoman piirakan murea pohja valmistetaan mantelijauheesta ja kaurahiutaleista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
30 min + 1 t
Keskivaikea
Gluteeniton feta-punajuuripiirakka
Ainesosat
POHJA
100
g
voita
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
2
tl
psylliumjauhetta (esim. Finax)
2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
5
keskikoista punajuurta
1
tl
+ 1 tl (Himalajan kristalli)suolaa
2
kananmunaa
2 1/2
dl
ruokakermaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenmaitofetaa
150
g
vahvaa juustoraastetta (esim. Gruyère)
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Esikypsennä punajuuret. Pese punajuuret huolella ja laita ne kannelliseen uunivuokaan. Ripottele 1 tl suolaa päälle. Paahda uunissa kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
- Tee pohja. Nypi voi ja kuiva-aineet tasaiseksi. Lisää vesi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø n. 25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita munat, kerma, pippuri ja 1 tl suolaa kulhossa.
- Kuori ja paloittele punajuuret. Levitä ne piiraspohjalle. Murustele feta päälle. Kaada munamaito päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirasta 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lämpimänä.