Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Pistou-keitto
Ainekset
1
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
3
perunaa
2
porkkanaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
currya
½
tl
chilijauhetta
12
dl
liha- tai kanalientä
1
prk
tomaattimurskaa
1
paprika
1
pieni kesäkurpitsa
2
dl
keitettyjä tai säilykepapuja
200
g
vihreitä pakastepapuja
1–2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
Pistou
2
dl
tuoretta basilikaa
2
valkosipulinkynttä
ripaus
mustapippuria
ripaus
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Halkaise, pese ja suikaloi purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet, kuutioi perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää curry ja chili, sekoita. Lisää liemi ja tomaattimurska. Hauduta noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
- Kuutioi sillä aikaa paprika ja kesäkurpitsa. Lisää keittoon ensin kaikki pavut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sitten paprika- ja kesäkurpitsakuutiot, hauduta noin 5 minuuttia.
- Mittaa kulhoon kaikki muut pistoun ainekset paitsi öljy. Hienonna sauvasekoittimella ja lisää öljyä hiljalleen niin, että saat tahnamaisen seoksen. Tarjoile keitto tuoreen pistoun kera. Voit käyttää myös kaupan valmista pestokastiketta.