
Juuri poimitut tuoreet tatit eivät kaipaa rinnalle muuta kuin oliiviöljyä, pikkuisen chiliä, pieni puristus sitruunaa ja pippuria. Leveä pappardelle pasta on mukava pari tateille.
- 4 keskikokoista tuoreata herkkutattia tai sekoitus eri tatteja, esim. punikkitatteja, herkkutatteja ja voitatteja.
- 200 g pappardelle pastaa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- Puolikkaan sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
- puolikas vihreä keskimieto chili
- 1 salottisipuli
- sileälehtistä persiljaa silputtuna
- parmesan juusto raastetta
Täydellinen tatti pappardelle
Työvaiheet
Laita vettä suureen pastakattilaan kiehumaan. Siivoa ja pilko sienet viipaleiksi. Pilko sipuli ja paista oliiviöljyssä hetki. Lisää sienet ja pilkottu chili. Paista kunnes sienet ovat hieman saaneet väriä. Lisää pannulle kirsikkatomaatit. Kun pastavesi kiehuu nosta pappardelle kuumaan veteen, laita mukaan 2 tl suolaa ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan miinus 1 minuutti. Kun pasta on valmista nosta pastakauhalla paistinpannulle sienten päälle. Ei haittaa jos mukaan menee hieman pastan keitinvettä. Puserra hieman sitruunamehua ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Koristele annos persiljalla ja parmesan juustolla.