Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Nälkä? Lämppäreistä saa helposti niin iltapalan kuin pienen aterian. Klassinen kinkku-ananasyhdistelmä toimii aina!

Lämpimät voileivät ovat ihana iltapala, joka kannattaa palauttaa mieleen silloin kun jääkaapissa on käyttöään odottavia juustonkannikoita ja leikkeleitä.

Pohjaksi sopivat niin ruisleipäviipaleet, paahtoleipä kuin kuivahtanut maalaisleipäkin. Eriparisista leivistä saa aikaiseksi hauskannäköisen pellillisen.

Usein leipien kostukkeeksi levitetään tomaattimurskaa, mutta voit yhtä sipaista pintaan sinappia, tuorejuustoa tai pestoakin.

Tärkein asia lämppäreissä ovat täytteet. Leikkeleiden lisäksi täytteeksi sopivat paprikasuikaleet, ananasrenkaat tai vaikka kirsikkatomaatit.

Herkullinen pinta syntyy erilaisten juustojen yhdistelmästä. Ohjeessa on vinkki, kuinka juustoraasteesta saa kananmunan avulla kuohkean kuorrutuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät voileivät

Ainekset

6
paahtoleipäviipaletta
nokare
voita tai margariinia
rkl
sinappia
3
ananasrengasta
12
kirsikkatomaattia
6
viipaletta
palvikinkkua
Kuorrutus
1
kananmuna
1
ps (150 g)
mozzarellajuustoraastetta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Voitele leivät voilla tai margariinilla. Sipaise päälle ohut kerros sinappia.
  3. Halkaise ananasrenkaat. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  4. Laita leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit.
  5. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon juustoraaste. Rouhi kuorrutteeseen myllystä muutama kierros mustapippuria. Lusikoi kuorrute leiville.
  6. Paista leipiä uunin keski- tai yläosassa noin 7 minuuttia.

Kommentit (5)

Vierailija

Miksi nämä voidellaan kun juusto ja kinkku on rasvaisia jo valmiiksi ja ananas sekä tomaatti lisää kosteutta? Turhaa sanon minä.

Vierailija

Kurkku sopii erityisen hyvin täytteeksi lämppäreihin.

Vierailija

Me syöädää tänää kinkkuuu ja pottuloisii, myöskin laatikkoloisii, silliloisii ja rosollii.

Vierailija

Tein joskus 70-luvulla lämpimiä voileipiä, joiden juustokuorrutukseen tuli myös hippunen raastettua sipulia.
Kinkku ja sinappi alle.
Herkullista!

Tietsu

Olen tehnyt lämpimiä voileipiä näin "jääkaappikatselmuksena" 1950-luvun lopulta eli koko ikäni. Mikä tässä on uutta, huomattavaa tai edes reseptin arvoista?  Kai ihmiset osaavat käyttää järkeään ihan käskemättä. Variaatioita on miljoonia, jos hiukankin haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (5)

Kaikkea sitä

Lätyt/räiskäleet/letut on jo keksitty.  Pannari on pannari. Jos ohutta pannaria haluaa, niin tee lättyjä.  Taisi vain tekijää laiskottaa. Meneehän lättyjen paistamiseen enempi aikaa ja helpommalla pääsee, kun kaataa taikinan uunipellille ja laittaa uuniin. En aio kokeilla. Lätyt paistetaan meillä aina voissa eikä missään margariineissa, niin saa rapean reunan lättyihin. Tähän muuten tulee todella paljon sokeriakin. Mieluummin se sokeri sitten jälkikäteen lisukkeista.

Vierailija

@Kaikkea sitä

Eiköhän jokainen saa päättää miten haluaa tehdä. Itse paistan toisinaan lettuja toisinaan pannarin. Aion todennäköisesti kokeilla tätä reseptiä joku päivä. Sokeria reseptissa on sopivan maltillisesti. Lisukkeidenkaan kun ei tarvitse olla mitään sokeripommeja.

sepänsälli

Ohueen pannariin yht, 150g voita? pitää olla rasvaista.

Siihen vielä kermavaahtoa päälle...............tulee varmaan jo korvista ulos

Kommenttia

Tottakai tuota tulee ohut lättänä, siinä kun ei ole leivinjauhetta ollenkaan. Ei tuo tosin ole pannari vaan ehkä lettu, joka on tehty uunissa. Kerma taikinassa on myös aivan turha. Voita ja maitoa, jauhoja, kananmunia sekä sokeria ja vähän suolaa, leivinjauhetta unohtamatta. Siinä aineet, joiden suhdetta säätämällä saa tehtyä pannarin, vohvelit, letut ym.  Ei tarvitse kikkailla mitään. 

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Nämä ovat todella herkullisen pehmeän makuisia ja paistamisen seurauksena muodostuneen rapean pitsireunan ansiosta, kun ne ovat ruskistuneet ja sokeroituneet. Maku on todella herkullinen ja varsinkin mansikkahillon kera m.m.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkulliset pitsireunaiset räiskäleet

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
3
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
kpl
kanamunia
1
tl
suolaa
Esim. Flora Gulinesse kasvisöljyvalmiste ja tai Oivariinia/voita paistamiseen

Työvaiheet

Lisää kulhoon nesteet ja vatkaa joukkoon vehnäjauho, suola ja kanamunat, anna hetken aikaa olla ennen kuin alat paistamaan.

Laita paistinpanulle rasvaa niin, että räiskäleet eivät ota kiinni pohjaan ja tulee paremman makuisia ja pitsireunaisia.

Kun rasva alkaa väreilemään ja tai voi hiukan ruskistumaan on hyvä alkaa paistamaan räiskäleitä. Älä laita räiskäletaikinaa liian paksulti paistinpannuun, räiskäleiden pitää olla ohuita, niin ne ovat ihanan pehmeitä ja reunat rapeita syödä.

Ja ei muuta kuin herkuttelemaan kun räiskäleet ovat valmiita.

Kommentit (0)