Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Nälkä? Lämppäreistä saa helposti niin iltapalan kuin pienen aterian. Klassinen kinkku-ananasyhdistelmä toimii aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämpimät voileivät

Ainekset

6
paahtoleipäviipaletta
nokare
voita tai margariinia
rkl
sinappia
3
ananasrengasta
12
kirsikkatomaattia
6
viipaletta
palvikinkkua
Kuorrutus
1
kananmuna
1
ps (150 g)
mozzarellajuustoraastetta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  2. Voitele leivät voilla tai margariinilla. Sipaise päälle ohut kerros sinappia.
  3. Halkaise ananasrenkaat. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  4. Laita leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit.
  5. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää joukkoon juustoraaste. Rouhi kuorrutteeseen myllystä muutama kierros mustapippuria. Lusikoi kuorrute leiville.
  6. Paista leipiä uunin keski- tai yläosassa noin 7 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia. Hunajan ja kauran liitto on uskomattoman hyvä, joten näitä kannattaa tehdä kerralla tupla-annos. Nämä sämpylät ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä. Sämpylät kestävät oikein hyvin myös pakastamisen. Taikinaa voi muokata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 sämpylää
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset kaurasämpylät

Ainekset

3
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
dl
ruisleseitä tai pellavansiemenrouhetta
1
dl
kauraleseitä
1
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
sulatettua Oivariinia tai voita
n. 5
dl
vehnäjauhoja
pinnalle 1 rkl hunajaa ja kauraleseitä

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita joukkoon suola, hunaja, leseet ja hiutaleet.
Kaada joukkoon sulatettu voi.
Lisää vehnäjauhot 1 dl kerrallaan.
Vaiva taikina tasaisen kimmoisaksi, mutta kuitenkin melko pehmeäksi.
Lisää taikinaan tarvittaessa vehnäjauhoja.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Laita uuni lämpeämään 230 asteeseen. (kiertoilma 215)
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle tai leivonta-alustalle.
Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyörittele taikinapalaset sämpylöiksi.
Nosta sämpylät pellille ja anna kohota vielä 10 minuuttia leivinliinalla peitettynä.
Mittaa mukiin 1 rkl hunajaa ja vettä. Käytä hetki mikrossa ja sekoita ne sekaisin.
Voitele sämpylät hunaja-vesiseoksella ja ripottele niiden päälle kauraleseitä.
Paista 13 - 15 minuuttia. Herkuttele vaikkapa Oivariinin, juuston ja vihannesten kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Ananas-banaani kookosjäätelö

Ainekset

250
G
kohmeisia ananaspaloja
250
G
kohmeisia banaanipaloja
250
G
kookosmaitoa
1
Rkl
(Hunajaa)

Työvaiheet

Kaada banaanit ja ananakset tehosekoittimeen.
Laita jääkaappikylmä kookosmaito sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Lastaa leivät salaatilla, avokadolla, punasipulilla ja maukkaalla kikhernetahnalla. Tuhti leipä käy lounaasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät kikhernesänkkärit

Ainekset

1
tlk
kikherneitä
½
dl
suolapähkinöitä
½
pieni punasipuli
2
rkl
tuoretta tilliä
3
rkl
majoneesia
1
rkl
tahinia
½
tl
sinappia
2
tl
hunajaa
Lisäksi
8
viipaletta
täysjyväistä siemenleipää
8
salaatinlehteä
½
pieni punasipuli
1
avokado

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhdo kikherneet. Murskaa haarukalla pienemmäksi. Rouhi pähkinät ja hienonna tilli. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  2. Paahda leivät halutessasi. Kuori ja viipaloi avokado ja leikkaa punasipuli ohueksi renkaaksi. Täytä leivät kikhernetäytteellä, salaatilla, punasipulilla ja avokadolla. Kokoa kaksi täytettyä leipää päällekkäin.

Kommentit (1)

Jenkkilän ihannointi ottaa väl...

Mitä vikaa suomenkielen sanassa voileipä on? Siitä saa perinteisen voikkari sanan niin halutessaan.