17:13 | 26.10.2014
Silakkafileet ja sitruunakastike
Valmista perunamuusi ja sitruunakastike valmiiksi. Paista silakkafileet vasta sitten pannulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min.
Helppo
Silakkafileet ja sitruunakastike
Ainesosat
Sitruunakastike
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
vehnäjauhoja
1
Sitruunan mehu ja hieman raastettua kuorta
1
tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
Silakkafileet
500
g
silakkafileitä
1,5
dl
ruiskorppujauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
hienoa merisuolaa
Vaiheet
- Valmista sitruunakastike: kaada kerma kasariin ja vispilöi sekaan 1 rkl vehnäjauhoja. Anna kiehua n. 3 minuuttia samalla hämmentäen.
- raasta sitruunan kuori ja purista hieman vajaan sitruunan mehu. Lisää mehu ja mausteet kastikkeeseen. Ota kasari levyltä sivuun hetkeksi.
- Sekoita korppujauhot, suola ja vehnäjauhot lautasella sekaisin. Kieritä silakkafileet korppujauhoissa ja paista voissa kuumalla pannulla n. 1 minuutti per puoli.
- kun kalat on paistettu kuumenna sitruunakastike uudelleen ja tarjoile kalat kastikkeen ja perunamuusin kanssa.