18:04 | 2.11.2014
Mahtavan maukas riistaraguu poronkäristyslihasta
Tämä resepti on Jamie Oliverin ehdottomasti parhaasta kirjasta, Jamien kotona ( Jamie at home). Oikaisin reseptin kaniinin ja riistaisat lihat nopeasti murealla poronkäristyslihalla. Tulos on aivan loistava!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
n. 40 min.
Helppo
Mahtavan maukas riistaraguu poronkäristyslihasta
Ainesosat
oliiviöljyä
1
Punasipuli hienonnettuna
2
Porkkanaa, kuori ja pilko
1/2
Lanttua pilkottuna
Pienen tuoreen timjaminipun lehdet
2
laakerinlehteä
400
g
Riista- tai poronkäristyslihaa (pakasteena, sulata)
1
rkl
vehnäjauhoja
Iso viinilasilillinen valkoviiniä
Merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan
5
dl
Luomu kanaliemikuutioita 2 kpl kiehauta veden kanssa liemeksi
500
g
Pappardelle pastaa
75
g
Parmesan juustoa raastettuna
1
Appelsiinin kuori raastettuna
Nippu tuoretta silopersiljaaa
Oliiviöljyä pinnalle
Rosmariinin oksan lehdet pilkottuna (kastikkeeseen)
Vaiheet
- Kaada öljy korkeareunaiseen kasariin ja paista siinä sipuli, porkkanat, lantut, rosmariini, timjami, vehnäjauhot ja laakerinlehdet. Paista n. 10 minuuttia.
- Sekoita pataan mukaan käristysliha ja paista hetki.
- Kaada sekaan valkoviini ja valmiiksi tehty kanaliemi.mausta suolalla ja pippurilla.
- anna hautua kannnen alla n. 20 minuuttia.
- laita pastevesi kiehumaan.
- lisää kastikkeeseen puolet raastetusta parmesanista ja appelsiinin raastettu kuori.
- keitä pasta pakkauksen mukaan, miinus 1 minuutti. Kaada valmis pasta laakeaan kulhoon.
- kaada kastike pastan päälle ja nostele sekaisin varovasti. Koristele persiljalla, parmesanilla ja oliiviöljyllä.