Kodin Kuvalehti on lisännyt 571 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Sekoita, imeytä, ajoita! Kun risoton kokkaamisessa muistaa muutaman niksin, risotto on yksi helpoimmista ja herkullisimmista ruuista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Risoton perusohje

Ainekset

1
kpl
salottisipulia
4
dl
carnaoli-, arborio- tai vialoneriisiä
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
valkoviiniä
1
l
liha- tai kasvislientä
1
dl
parmesaaniraastetta
3
rkl
voita
musta- tai valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä muutama minuutti keskilämmöllä pannulla öljyssä. Lisää riisi ja paista käännellen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Kaada pannulle viini ja sekoittele, kunnes viini imeytyy 
  2. Lisää joukkoon kuumaa liha- tai kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 17–25 minuuttia riisilajista riippuen. Katso kypsennysaika paketin 
  3. Maista risottoa kypsennyksen loppuvaiheessa. Riisissä saa olla vielä hieman puruvastusta jäljellä. Kypsä risotto on löysähköä, ja riisinjyvät ovat vielä erillään.
  4. Lisää kypsään risottoon voi ja parmesaani. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Muista, että liha- ja kasvisliemet ovat valmiiksi suolaisia.

 

 

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tätä pastareseptiä ei kannata ohittaa kokkaamatta! Rapeaksi paahdetut sitruunaiset leivänmurut, pecorino ja piparjuuri ovat yksinkertaisesti nerokas yhdistelmä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nerokas piparjuuripasta

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
400
g
pastaa
3
paksua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
piparjuurta raastettuna
50
g
pecorinojuustoa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Pastan kiehuessa leikkaa leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuortaöljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori piparjuuri ja raasta sitä pannuun 1–2 rkl tai maun mukaan. Siirrä pannu pois liedeltä.
  5. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää leipämuruseos ja voi. Raasta pecorino, hienonna lehtipersilja ja lisää ne pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 571 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuttu kanapasta muuttuu vieläkin herkullisemmaksi smetanan ja dijoninsinapin kanssa. Tämä pasta ei kaipaa edes parmesaania!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
sitruunamehua
(1
rkl
luomusitruunan kuorta)
1
rkl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu (sekä halutessasi sitruunankuoriraaste). Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan superhyvää. Kastikkeeseen kannattaa raastaa puolikkaan sitruunankuori, vaikka ohjeessa onkin suluissa.116

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Tyylikäs simpukkapasta toimii arkena ja viikonloppuna. Parasta on muheva kastike, joka kannattaa pyyhkiä lautaselta leipäpalalla suuhun viimeistä pisaraa myöten.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukkalinguine

Ainekset

400
g
linguine-nauhapastaa
500
g
eläviä sinisimpukoita
1/2
fenkoli
4
valkosipulinkynttä
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilirouhetta
2
dl
valkoviiniä
2
dl
tomaattipassataa
200
g
luumukirsikkatomaatteja
n. 1
tl
suolaa
n. 1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. 
  2. Huuhtele simpukat huolellisesti kylmällä vedellä, poista niistä parrat. Poista rikkoutuneet ja ne, jotka eivät sulkeudu kevyesti kopautettaessa. 
  3. Hienonna fenkoli ja kuoritut valkosipulit. Laita ne paksupohjaiseen isoon kasariin, lisää öljy ja lämmitä keskikuumaksi. Kuullota fenkolit pehmeiksi. Lisää chilirouhe, paista hetki ja lisää sitten valkoviini ja tomaattipassata. Revi kirsikkatomaatit kastikkeeseen. Kiehauta, tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä 5 minuuttia. 
  4. Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä) ja lisää linguine. 
  5. Lisää simpukat kastikkeeseen, sekoita kerran, peitä kasari kannella ja keitä 5 minuuttia. Sekoita kerran ja hauduta vielä muutama minuutti. Poista simpukat, jotka eivät avaudu keittämisen aikana.
  6. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kastikkeeseen. Sekoita, kumoa tarjoiluvadille ja hienonna persiljaa päälle. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeät basilikagnocchit Jamie Oliverin tyyliin! Superherkullisissa gnoccheissa maistuvat sekä parmesaani että ricotta. Resepti on helpompi kuin uskoisikaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
tuuheaa ruukkua basilikaa (60 g)
125
g
parmesaania
1
prk (250 g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
Sitruunavoi
1
sitruuna
4
rkl
voita
Lisäksi
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)