Komea kyyhkyballottine on todellinen kokin taidonnäyte, sillä se vaatii huolellista veitsityöskentelyä. Kun seuraat työvaiheita, on lopputulos vaivan arvoinen. Ei aloittelijoille!
Kyyhkyateria vaatii kärsivällisyyttä, sillä sen valmistamiseen kuluu aikaa kahden päivän verran.
Päivä 1
- Laita papucassoulet'hen tulevat pavut likoamaan.
- Valmista kyyhkyballottinet ja esikypsennä ne tuorekelmuun ja folioon käärittyinä kuumassa vedessä. Siirrä jäähtyneet ballottine-kääröt jääkaappiin.
- Keitä liemi kyyhkyn rangoista ja koivista.
Päivä 2
- Valmista kyyhkyliemikastike edellisenä päivänä keitetystä kyyhkyliemestä.
- Tee papucassoulet ja paahda kyyhkyballottinen lisäkkeeksi tulevat cashewpähkinät.
- Viimeistele kyyhkyballottinet paistamalla. Tarvittaessa lämmitä papucassoulet ja kyyhkyliemikastike.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
noin 12 tuntia
Vaikea
Papucassoulet
Ainesosat
2
dl
yön yli liotettuja valkoisia papuja
2-4
rkl
kyyhkyliemikastiketta
1
ruukku
ruohosipulia
1
rkl
voita
Vaiheet
- Laita pavut likoamaan noin 12 tunniksi, esimerkiksi edellisenä päivänä.
- Valuta pavut ja keitä niitä hiljaa poreilevassa vedessä 12-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä kiinteitä.
- Hienonna ruohosipuli.
- Siivilöi pavut, ja kaada joukkoon kyyhkyliemikastiketta ja nokare voita.
- Viimeistele ruohosipulilla ja tarkista maku.