Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 492 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylimaallisen hyvä lämmin salaatti syntyy paahtamalla kikherneet ja kasvikset uunissa ja pyöräyttämällä ne sitruunaisessa sinappisoosissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kikhernesalaatti

Ainekset

2
prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
300
g
ruusukaaleja
4
porkkanaa
2
punaista paprikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
dl
sitruunamehua
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
dijontäysjyväsinappia
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruuna (kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.
  3. Kasvisten paahtuessa raasta yrttiseokseen tulevan sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Jätä se odottamaan.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta ½ desiä mehua. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
  5. Tee yrttiseos. Hienonna yritit ja sekoita ne sitruunankuoriraasteen joukkoon.
  6. Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Tarjoa salaatti lämpimänä hyvän leivän kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Kannattaa laittaa kikherneet yksin uuniin ensin n. 10-15 minuutiksi ja sen jälkeen vasta muut kasvikset. Huomasin itse, että näin kikherneistä tulee rapeita, mutta muut kasvikset eivät pala.

Jogurttikastike oliiviöljypohjaisen sijaan sopii tähän myös. Eli samat aineet, mutta korvataan oliiviöljy jogurtilla.

Kismu

Enpä tullut ajatelleeksi laittaa herneitä ensin yksin, hieno vinkki. Ruusukaalit varsinkin tahtovat tummua liikaa. Oma vinkkini on, että tämä "salaatti" toimii aivan erinomaisesti tortillan täytteenä.  Voitelee vain maissiläpyskän creme fraichella tai smetanalla ja vihannesmössöä runsaalla kädellä. Voi toki laittaa jotain lihaa/kanaa mukaan, mutta herneet kyllä riittävät proteiiniksi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tästähän saa tosiaan mainion tortillantäytteen.

Vierailija

Vaihe 2 sisältää aika monta vaihetta ja kannattaisi jakaa osiin. Kasvikset kannattaa mielestäni muutenkin sekoittaa ja maustaa kulhossa, jonka jälkeen vasta levittää ne pellille. Vaiheessa 4 mainittuja kastikkeen aineita ei ole varsinaisesti eritelty ainesosalistassa.

öö

Ruusukaalit oli kamalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Uunilohi meni uusiksi! Amerikkalaisesta Bon Appétit –lehdestä inspiraationsa saanut uunilohi kypsyy sitrusten ja fenkolin kanssa meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fenkoli-sitruslohi

Ainekset

2
fenkolia
1
veriappelsiini
1
sitruuna
1
chilipalko
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
600
g
lohta fileen paksummasta päästä
1 1/2
dl
oliiviöljyä
4
tillinoksaa
Lisäksi
vuonankaalia ja maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi. Pese ja leikkaa sitrukset ohuenohuiksi viipaleiksi. Viipaloi chili ja poista siemenet. Levitä fenkolit, sitrukset ja chilit uunipellille.
  2. Mausta kasvikset ja lohipala suolalla ja pippurilla. Laita lohi fenkoliseoksen päälle. Valuta öljy pinnalle. Kypsennä lohi mediumiksi eli  läpikuultavan kypsäksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, sisälämpötila on 42 astetta. Jos haluat läpikypsän kalan, jatka kypsentämistä vielä hetki.
  3. Irrottele kala pienemmiksi paloiksi. Tarjoa tillin, vuonankaalin ja maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakkukääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
Käärimiseen
1
dl
mantelijauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
100
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
tl
vanlijasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruunankuoriraastetta
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  5. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Kommentit (0)