Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 1229 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylimaallisen hyvä lämmin salaatti syntyy paahtamalla kikherneet ja kasvikset uunissa ja pyöräyttämällä ne sitruunaisessa sinappisoosissa.

Paahdetun kikhernesalaatin ohje kuuluu Soppa365:n ikisuosikkeihin. Salaattiin tarvitaan joka kaupasta löytyviä aineksia: porkkanoita, säilöttyjä kikherneitä, paprikoita ja ruusukaaleja. Kasvikset pilkotaan melko pieniksi, pyöräytetään öljyssä ja levitetään pellille paahtumaan.

Suosion salaisuus piilee siinä, miten salaatti maustetaan. Se nimittäin tehdään vasta, kun kasvikset ovat kypsyneet.

Helppo vinegretti sekoitetaan sitruunamehusta, kokojyväsinapista ja öljystä. Kastike toimii kuin jälkimarinadi, sillä se imeytyy tehokkaasti kasvisten paahtuneeseen pintaan.

Samaa ideaa kannattaa soveltaa muillekin uunikasviksille. Lopputulos on nimittäin koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kikhernesalaatti

Ainekset

2
prk (à 290 g) käyttövalmiita kikherneitä
300
g
ruusukaaleja
4
porkkanaa
2
punaista paprikaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kastike
½
dl
sitruunamehua
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
dijontäysjyväsinappia
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Yrttiseos
1
sitruuna (kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.
  3. Kasvisten paahtuessa raasta yrttiseokseen tulevan sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Jätä se odottamaan.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta ½ desiä mehua. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
  5. Tee yrttiseos. Hienonna yritit ja sekoita ne sitruunankuoriraasteen joukkoon.
  6. Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Tarjoa salaatti lämpimänä hyvän leivän kanssa.

Kommentit (17)

Vierailija

Kannattaa laittaa kikherneet yksin uuniin ensin n. 10-15 minuutiksi ja sen jälkeen vasta muut kasvikset. Huomasin itse, että näin kikherneistä tulee rapeita, mutta muut kasvikset eivät pala.

Jogurttikastike oliiviöljypohjaisen sijaan sopii tähän myös. Eli samat aineet, mutta korvataan oliiviöljy jogurtilla.

Kismu

Enpä tullut ajatelleeksi laittaa herneitä ensin yksin, hieno vinkki. Ruusukaalit varsinkin tahtovat tummua liikaa. Oma vinkkini on, että tämä "salaatti" toimii aivan erinomaisesti tortillan täytteenä.  Voitelee vain maissiläpyskän creme fraichella tai smetanalla ja vihannesmössöä runsaalla kädellä. Voi toki laittaa jotain lihaa/kanaa mukaan, mutta herneet kyllä riittävät proteiiniksi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tästähän saa tosiaan mainion tortillantäytteen.

Vierailija

Vaihe 2 sisältää aika monta vaihetta ja kannattaisi jakaa osiin. Kasvikset kannattaa mielestäni muutenkin sekoittaa ja maustaa kulhossa, jonka jälkeen vasta levittää ne pellille. Vaiheessa 4 mainittuja kastikkeen aineita ei ole varsinaisesti eritelty ainesosalistassa.

öö

Ruusukaalit oli kamalia.

Vierailija

Tämä salaatti on herkkua juuri alkuperäisen ohjeen mukaan.

Vierailija

Poksahteleeko kintereet pitkin uunia, kun niitä paahtaa?

Käyttäjä552
Seuraa 
Liittynyt4.1.2015

Ihana ohje ja täytyy kokeilla! Tarkoittaako tuo 290g kikherneitä nettona vai purkin koko? En ole löytänyt kuin 380g purkkeja mistä herneitä itsessään 230g?

Vierailija

Mistä tietää mitkä on kastikkeen ainekset, kun ohjeessa lukee vain, että "sekoita kastikkeen ainekset"? Olisi hyvä, jos olisi mainittu vaikkapa väliotsikoilla mitkä ainekset tulee kastikkeeseen ja mitkä mihinkin muuhun. :)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Kikherneiden pakkauskoko tosiaan vaihtelee, mutta salaatti on sinänsä huoleton, että toimii ihan hyvin myös pienemmällä purkkikoolla (2 x 230 g kikherneitä ilman lientä).

Lisäsin väliotsikot aineslistaan, joten kastikkeen ja yrttiseosten ainesten pitäisi nyt löytyä paremmin!

Uunijuures

Kuka oikeesti voi syödä kikherneitä? Falafelit kikherneineen maistuu ihan aaltopahvilta!
Kidney-pavut tai valkoiset pavut ovat maultaan ihan toista luokkaa.
Ruusukaalikin on kovin kitkerän makuista.

Taidanpa kokeilla tuota paahtamista siten, että laitan porkkanaa, keltajuurta, raitajuurta, punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, ehkä myös juuriselleriä, jos sattuu olemaan, kesäkurpitsaa, suippopaprikaa, sipuleita.

Sitruuna maustaa varmasti ihaniksi, oli öljyn tai jogurtin tai kermaviilin tai creme fraichen kanssa.

Doña Margarita

”Uunijuures” - Niin minäkin teen. Otetaan mitä sattuu olemaan,  pilkotaan, pyöräytetään kulhossa (öljy+suola+pippuri) ja sitten uuniin.  Pari kertaa viikossa meillä on uunijuureksia. Helppoa kuin heinänteko ja kaunis ruoka. 

Kikherneitä minulla on aina kotona, sillä tykkään niistä ja ne tekevät lopputuloksen ruokaisammaksi. Tuo neuvo niitten paahtamisesta jonkin aikaa etukäteen vaikuttaa hyvältä. Niin teen seuraavalla kerralla. 

Raili Sergejeff

"Uunijuures 25/13 | klo 8:17 | 17.11.2020

Kuka oikeesti voi syödä kikherneitä? Falafelit kikherneineen maistuu ihan aaltopahvilta!"

Minusta kikherneet ovat vastustamattomia, varsinkin marinoituna, olen muokannut erilaisista ohjeista oman marinadin niille, ja voisin syödä niitä purkillisen kerrallaan. Keitän kikherneet itse.
http://laalinlaihdutus.blogspot.com/2016/09/sitruunamarinoidut-kahvihern...

Vierailija

Tämä salaatti on tosi hyvää! Tästä tuli meidän taloudessamne uusi suosikki, on tehty jo useamman kerran. Kikherneet kannattaa laittaa uuniin jo noin 10 minuuttia ennen muita kasviksia, sitten vaihtaa kiertoilma ja laittaa loput kasvikset eri pellille.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssicarbonara

Ainekset

2
dl
kuivattuja belugalinssejä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
25
g
voita
dl
pastan keitinvettä
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2 + 1
keltuaista
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 16–18 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kauhaise talteen 1½ dl keitinvettä.

  3. Kuori ja hienonna sipulit. Paista niitä voissa pari minuuttia. Lisää valutetut linssit ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Raasta pecorino. Erottele keltuaiset. Yhdistä pastan keitinliemi, kaksi keltuaista ja juustoraaste. Kääntele kuuman pastan joukkoon sipuli-linssiseos ja keltuais-juustoseos. Mausta pippurilla. Tarkista suola.

  5. Laita kolmas keltuainen pastan päälle ja anna sen sekoittua spagetin joukkoon samalla kun pasta annostellaan lautasille.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Oliiviöljy on tomaattikeiton silkinpehmeän suutuntuman salaisuus. Ennen tomaattisesonkia keitto valmistuu säilötyistä tomaateista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattikeitto

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
¾
dl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
4–5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5
cm:n pala
kuivahtanutta vaaleaa leipää
n. 180
g
kirsikkatomaatteja
PINNALLE
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi basilikasta lehdet erilleen, hienon­na varret.

  2. Kaada öljy kattilaan ja lisää valko­sipuli. Lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua, mut­ta ei ole ruskistunut.

  3. Lisää basilikan varret ja rouhi jouk­koon mustapippuri. Kuumenna sekoit­taen minuutin verran.

  4. Kumoa tomaatit kattilaan ja huuhtele tölkit vedellä. Lisää vesi, suola ja sokeri. Painele tomaatit rikki puulastalla.

  5. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon leipä. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 40–45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Keitto saa olla koostumukseltaan paksua. (Sitä ei tarvitse soseuttaa.)

  6. Paista kirsikkatomaatteja pannulla pari minuuttia. Annostele keitto lauta­sille, lisää kirsikkatomaatit ja basilikan­lehdet. Valuta pinnalle vielä öljyä.

Vinkki Käytä keitossa miedohkoa olii­viöljyä sen verran kuin raaskit, kuitenkin vähintään ¾ dl.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Papukeitto ei väreillä ilottele, mutta makua riittää senkin edestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min + papujen liottaminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Pasta e fagioli eli pasta-papukeitto

Ainekset

PAVUT
3
dl
kuivattuja borlottipapuja
2
porkkanaa
1
sipuli
2
lehtisellerin vartta
5
valkosipulinkynttä
4
salvian oksaa
1
tl
suolaa
n. 1½
l
vettä
KEITTO
2
valkosipulinkynttä
8
salvianlehteä
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ditalini- tai zitapastaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja laita ne isoon kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä ja anna papujen liota yön yli.

  2. Valuta pavut ja laita ne pataan. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipu­li muutamaan osaan. Leikkaa lehti sellerit muutamaan palaan. Kuori valkosipulinkynnet.

  3. Laita kasvikset, suola ja salvian oksat pataan. Kaada päälle vesi.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske läm­pöä ja peitä pata kannella. Anna pa­pujen kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Poimi kasvikset ja salvian oksat pois. Valuta pavut niin, että otat lie­men talteen.

  6. Soseuta puolet pavuista ja puolet keitinliemestä keskenään tehosekoit­timessa tai monitoimikoneessa.

  7. Valmista keitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi salviasta lehdet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli sekä salvia. Kaada joukkoon papu­liemiseos ja loput pavut. Lisää lientä sen verran, että keitosta tulee paksuhkoa. Kuu­menna kiehuvaksi ja alenna lämpöä.

  8. Keitä pasta suolalla maustetus­sa vedessä 3 minuuttia vajaaksi keittoajastaan.

  9. Lisää valutettu pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä muutama minuutti. Valuta pin­nalle oliiviöljyä.

Vinkki Voit myös paistaa salvian­lehdet pannussa öljyssä ja lisätä ne keiton pinnalle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3248 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ribollitaan voi käyttää niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Lisää vettä, jos haluat padasta keittomaisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ribollita-pata

Ainekset

1
iso sipuli
2
porkkanaa
2
lehtisellerin vartta
6
valkosipulinkynttä
200
g
mustakaalia
¼
kuivahtaneesta ciabattasta
5
aurinkokuivattuja tomaattia
1
prk (380/230 g)
pieniä kypsiä valkoisia papuja (cannellini)
3
rkl
oliiviöljyä
tl
suolaa
2
rkl
tomaattipyreetä
l
vettä
1
parmesaanipalan kanta
4
oksaa tuoretta timjamia
¾
tl
chilirouhetta tai aleppon pippuria
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja pork­kanat. Leikkaa lehtisellerit pie­niksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Huuhtele kaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Revi tai murenna leipä paloiksi.

  3. Suikaloi aurinkokokuivatut to­maatit. Valuta pavut siivilässä.

  4. Kuumenna öljy padassa. Lisää kasvikset ja suola. Kuullota noin 8 minuuttia.

  5. Lisää tomaattipyree ja aurinko­kuivatut tomaatit. Paista sekoitta­en muutama minuutti.

  6. Lisää vesi, pavut, parmesaanin kanta, timjami, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.

  7. Kääntele kaalit keittoon kahdes­sa erässä. Lisää sitten leipä.

  8. Kypsennä 15 minuuttia. Valuta lopuksi pinnalle oliiviöljyä.