Lohipiirakka on helppo ja nopea tarjottava, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Arla Keittiön Ruokakerma kalalle tuo katkarapupiirakkaan herkullista valkoviinin ja tillin makua.
Savulohipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Viipaloi ja kuullota sienet, sipulikuutiot ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla. Riivi tai kuutioi lämminsavulohi.
Voitele tasapohjainen paistosvuoka. Nypi keskenään rasva ja jauhot ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi ja levitä se paistosvuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele pohjan päälle kuullotetut kasvikset, pilkottu lämminsavulohi ja juustoraaste. Sekoita keskenään munat ja Arla Lempi Ruokakerma Valkoviini & Tilli kalalle ja kaada tasaisesti vuokaan.
Kypsennä piirasta 200 -asteessa noin 20 minuuttia, ensin uunin pohjalla ritilän päällä noin 5 min ja loppuaika uunin keskitasolla.