Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Salaatit
13:33 | 26.11.2014

Dukkah-persimonsalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Keskivaikea

Dukkah-persimonsalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Vaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainesosat

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Vaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainesosat

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
sharon
persimon
dukkah
persimoni
hienostunut dukkah-sharonsalaatti
persimonisalaatti
sharonsalaatti
Felix: salaatinkastike
Vegebaari
Viikonloppubistro
kevyet & salaatit
Kemut
joulu

Suosituimmat

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

Sushikakku

Munakaslettuja ja kasvis-papumuhennosta

Kinkkupitsakierteet

Pienet sitruunaiset pinaatti-fetapiiraat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini