Smetananokare viimeistelee muhevan kalasopan makumaailman.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
15 + 25 min
Helppo
Kalakeitto venäläisittäin
Ainesosat
400
g
pakasteseitiä tai lohta
150
g
juuriselleriä
2-3
porkkanaa
1
purjo
2
rkl
voita tai öljyä
1
l
vettä
1
kalaliemikuutio
1
valkosipulinkynsi
1
laakerinlehti
1/2
tl
kuivattua timjamia
1-2
rkl
tomaattisosetta
1
herkkukurkku
1-2
rkl
sitruunan mehua
1/2-1
tl
suolaa
1
prk
smetanaa
Vaiheet
- Ota kala tarvittaessa sulamaan.
- Kuori ja raasta selleri ja porkkanat. Halkaise ja puhdista purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna rasva isossa kattilassa ja lisää juurekset ja purjo. Lisää vesi, liemikuutio, hienonnettu valkosipuli, laakerinlehti, timjami ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
- Paloittele (kohmeinen) kala suurehkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Suikaloi herkkukurkku ja lisää se ja sitruunan mehu keittoon. Keitä, kunnes kala on kypsää eli 10-15 minuuttia.
- Mausta keitto suolalla ja tarjoa smetanan kanssa.