Gori gashin kanankoivet kypsyvät kookosliemessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + haudutus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kori gashi -kanankoivet
Ainekset
6
kanankoipipalaa
1
sipuli
3
rkl
+ 2 rkl (gheetä eli kirkastettua) voita
1/2
dl
kookoshiutaleita tai tuoretta kookosta
3
mustapippuria
2
neilikkaa
1
tähtianis
1
musta kardemummankota
2
tl
tamarindia
1
tl
villisipulinsiemeniä eli mustakuminaa (lat. Nigela sativa)
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
korianterinsiemeniä
1/2
tl
sinapinsiemeniä
1/2
tl
sarviapilansiemenjauhetta
3 cm:n pala inkivääriä
2
dl
kookosmaitoa
4
dl
vettä
5
currylehteä (lat. Murraya koenigii)
Työvaiheet
- Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Lisää kookoshiutaleet ja ja kaikki muut mausteet paitsi currylehdet. Raasta inkivääri joukkoon. Paista 5 minuuttia.
- Lisää kookosmaito. Hauduta 5 minuuttia.
- Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla 5 minuuttia. Paista sillä aikaa kanankoipipaloja kattilassa voissa 5 minuuttia.
- Lisää kookos-mausteliemi ja vesi sekä currylehdet lihan joukkoon. Hauduta kypsäksi, noin 30 minuuttia.