Blinitaikinan esivalmistelut kannattaa tehdä jo edellisenä iltana, tosin myös aamulla valmistettu taikina ehtii mainiosti illan herkutteluihin. Perinteisten täytteiden lisäksi blinien lisukkeena maistuu vaikkapa savuporo(tuorejuusto)tahna, sienisalaatti sekä suolakurkut ja hunaja. Jälkiruuaksi tarjoiltiin samaisia blinejä mansikkahillolla ja vanilijajäätelöllä.
Omat makunystyräni vieroksuvat jossakin määrin tattarin ja oluen yhdistelmää. Kyseinen blinitaikina onkin hieman "helpomman" makuinen, joten tattarijauhoja on tässä reseptissä perinteisiin blinitaikinoihin verrattuna vähemmän.
Blinit - tuo helmikuun herkku
Ainekset
Työvaiheet
- Varaa taikinaa varten reilun kokoinen kulho, sillä taikina turpoaa moninkertaiseksi huoneenlämmössä ollessaan.
- Lämmitä maito kättä lämpimämmäksi ja lisää hiiva.
- Lisää tattarijauhot ja noin 1,5dl vehnäjauhoista.
- Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia tai yön yli. (Pidin taikinaa ensin noin kuusi tuntia huoneenlämmössä, jonka jälkeen vielä puolisen vuorokautta jääkaapissa. Mielestäni taikinan koostumus tai maku eivät tästä aikaisesta valmistuksesta kärsineet.)
- Lisää kanamunankeltuiset taikinaan. Erottele samalla munanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan astiaan, jossa voit vatkata valkuaisvaahdon.
- Lisää taikinaan voisula, olut, suola ja loput vehnäjauhoista.
- Vatkaa valkuaiset ja kääntele vaahto taikinan joukkoon.
- Paista blinipannulla runsaassa voissa. Valmiit blinit säilyvät lämpiminä tarjoiluun saakka noin 50 asteisessa uunissa.
- Ilman blinipannuakin paistaminen onnistuu - tosin tällöin estetiikka voi hieman kärsiä. Taikinasta voi tehdä jauhoja lisäämällä hieman tuhdimpaa ja näin saada blineille lisää paksuutta normaalilla pannulla paistaessa.