Teriyakilohesta ja parsakaalista voi valmistaa kulhosalaatin lounaaksi hyvissä ajoin, sillä se maistuu myös kylmänä.
Teriyakilohi-parsakaalibowl
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo pinaatinlehdet lävikössä. Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa lime lohkoiksi. Nostele annoslautasille kypsennettyjä viljanjyviä, pinaattia ja punasipulirenkaita.
-
Pese parsakaali, leikkaa kanta viipaleiksi ja nuput pienemmiksi paloiksi. Paista tilkassa (1 rkl) öljyä paistinpannulla 3–5 minuuttia. Jaa parsakaalit lautasille.
-
Leikkaa kirjolohifilee nahattomiksi paloiksi ja paista öljy-tilkassa paistinpannulla välillä käännellen 3–5 minuuttia. Mausta teriyakikastikkeella ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Jaa fileepalat lautasille.
-
Lisää lautasille hummusta, seesaminsiemeniä ja limelohkoja.