Martina tarjoilee lampaankyljekset klassisesti valkosipuliperunoiden kanssa. Helpot ja maukkaat timjamiporkkanat sopivat hyvin muidenkin liharuokien seuraksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Helppo
Voissa paistetut lampaankyljykset
Ainesosat
1
kg
lampaan kyljyksiä
voita paistamiseen
suolaa
Lisäksi
tuoretta timjamia
minttuhyytelöä
Vaiheet
- Kuumenna voita pannussa ja ruskista lampaan kyljykset molemmin puolin voissa. Mausta suolalla. Laita tarvittaessa kyljykset 150-asteiseen uuniin paistumaan, kunnes sisälämpötila on 55 astetta.
- Valmista valkosipuliperunat ja timjamiporkkanat oheisten reseptien mukaan.
- Kokoa annos, koristele tuoreella timjamilla ja tarjoa minttuhyytelön kera.
Valkosipuliperunat
Ainesosat
600
g
kuorittuja perunoita
4
dl
kermaa
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
Vaiheet
- Viipaloi perunat. Kuumenna kerma ja lisää hienonnetut valkosipulit ja mausta kerma suolalla. Lisää perunaviipaleet ja anna porista hiljalleen melkein kypsiksi.
- Kaada kermaperunaseos sopivaan uunivuokaan ja gratinoi vielä 200-asteisessa uunissa kullanruskeaksi.
Timjamiporkkanat
Ainesosat
400
g
porkkanoita
5
dl
kasvislientä
50
g
voita
tuoretta timjamia
Vaiheet
- Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Kiehauta kasvisliemi kasarissa ja keitä porkkanat siinä juuri ja juuri kypsiksi. Sulata sillä välin voi kasarissa ja lisää voisulaan tuoretta timjamia. Sivele porkkanat tarjolle laitettaessa voisulalla.