
Mäti on blinien perinteinen seuralainen. Tässä ohjeessa kaviaari valmistetaan beluga-linsseistä.
Belugalinssi-punasipulikaviaari
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä linssit kypsiksi laakerilehdellä maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Kaada 2 rkl öljyä kattilaan ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä noin 5 minuutti. Lisää valkosipuli ja mustaherukkahyytelö ja hauduta 3 minuuttia.
- Hienonna tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kypsät linssit ja loput ainekset kattilaan. Anna maustua noin 1 tunti ennen tarjoamista.
(annos n. 7 dl, aika 20 min + maustuminen 1 t)