Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pilvenpehmeä, makea ja mausteinen. Sellainen on maailman paras munatoti, joka valmistetaan Jamie Oliverin reseptiä mukaillen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Ainekset

3
dl
täysmaitoa
1
dl
kuohukermaa
kanelitanko
vaniljatanko
0,5
tl
muskottipähkinää
3
kananmunaa
0,5
dl
sokeria
1
dl
tummaa rommia
koristeluun kanelia tai tuoretta raastettua muskottipähkinää sekä kanelitanko

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sisältä pois veitsenkärjellä. Yhdistä kattilassa maito, kerma, vanilja, kanelitanko sekä muskottipähkinä. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi (sekoita, jotta maito ei tartu kattilan pohjaan) ja siirrä sitten pois levyltä. Lisää rommi kermamaidon joukkoon.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja kaada kuuma kermamaitoseos joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Poista kanelitanko. 
  3. Vaahdota valkuaiset ja kääntele vaahto varovasti lastalla muun nesteen sekaan. 
  4. Jaa laseihin. Koristele kanelilla tai tuoreella raastetulla muskottipähkinällä sekä kanelitangolla.

Kommentit (1)

MunaToti

Missä vaiheessa rommi lisätään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kokeile trendibaarien kikkaa: tilkka etikkaa sopii sitruksia paremmin tillillä ja kurkulla maustettuun mojitoon. Raikas drinkki maistuu sellaisenaan tai vaikka kalaherkkujen seurassa. 

Vinkki! Jos haluat tehdä mojitosta alkoholittoman, sekoita juoma ilman alkoholia mutta lisää yhden sitruunan mehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-kurkkumojito

Ainekset

½
kurkkua
1
ruukku
tilliä
dl
vaaleaa rommia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
jääpaloja
4
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkusta 12 ohutta kurkkusiivua koristeluun. Kuutioi loput. Ota myös tillistä muutama oksa talteen koristelua varten. Irrottele loput oksat korkeareunaiseen kulhoon. Lisää kurkut ja sokeri. Muserra survimella kunnes sokeri on liuennut. Lisää rommi ja etikka.
  2. Täytä lasit jääpaloilla. Siivilöi juoma laseihin. Koristele kurkkusiivuilla ja tillillä. Täytä lasit kivennäisvedellä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Täytä hodarit vaihteeksi surimilla, wasabimajoneesilla ja rapeaksi paahdetulla lehtikaalilla. Tämä ohje on helppo suurentaa isollekin porukalle. 

Japanissa suosittu surimi on tehty vaaleasta kalasta ja maultaan se muistuttaa rapua. Löydät surimia sekä pakkasesta että kalahyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Surimihodarit

Ainekset

dl
majoneesia
2
tl
wasabia
2
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
100
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
nori-merilevälevy
½
tl
suolaa
4
hot dog -sämpylää
8
surimitankoa
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita majoneesin joukkoon wasabi, riisiviietikka ja soijakastike. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Revi lehtikaalista paloja ruodin ympäriltä pellille. Murenna nori lehtikaalien päälle. Hiero öljy lehtikaalien pintaan. Mausta suolalla. Paahda 5 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaalit eivät pala. Lämmitä sämpylät uunissa.
  3. Täytä sämpylät: laita pohjalle ensin rapeaa lehtikaalia, sen päälle sushi-inkivääriä, 2 surimipuikkoa, majoneesia ja lopuksi vielä seesaminsiemeniä.

Kommentit (2)

Vierailija

Reseptissä taitaa olla pieni virhe taitossa kun liemen ja marinadin aineksia ei ole listattu. Voisiko tätä saada muokattua kuntoon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onkohan toiveesi tullut vahingossa eri reseptiin kuin on ollut tarkoitus? Katsotaan, löydänkö ohjeen jota olet tarkoittanut!