
Vanha kunnon grillibroileri on taas ajankohtaista syötävää. Meheviä broilereita löytää niin markettien lihatiskestä kuin trendiravintoloistakin.
Tutustuin kaupan grillibroileriin isovanhempieni kautta. He ostivat usein valmiiksi grillatun linnun leikkasivat siitä ensin siistejä paloja. Loput herkullisesta lihasta riivittiin tietenkin irti sormin.
Rustopalat eivät päätyneet meidän lastenlapsien lautasille vaan koiran kuppiin. Rangasta keitettiin liemi. Minkä kanssa sitä syötiin, en tiedä, sillä muistan vain mehukkaan kanan.
Teini-iässä ostimme siskon kanssa ostarin lähikaupasta puolikkaan kanan, kun vanhemmat eivät olleet kotona. Se oli hyvää, helppoa ja halpaa, ihan kuin nykyäänkin.
Kokonainen kana on kesän trendikkäin grilliherkku. Kuka on sanonut, etteikö sitä saisi ostaa valmiina! Samaan tyyliin kanansa grillaa Richard McCormick The Cock -ravintolassa.
Näin nautit grillikanasta
Kokonaisena pöytään
Valmista vain lisukkeet ja nosta kana kokonaisena pöytään. Voit koristella vadin leikkaamalla muutaman pienen sitruunan puoliksi ja paahtamalla niihin lähes mustat pinnat kuumalla paistinpannulla. Näin syntyy mielikuva grillaamisesta ja hyvä paistamisen tuoksu. Lisukkeiksi sopivat esimerkiksi kimchislaw tai kreikkalainen perunasalaatti.
Keittoon
Maailman pikaisin keitto syntyy nopeasti kypsyvistä vihanneksista, liemimausteesta, nuudeleista ja grillikanasta. Kokeile tällä ohjeella ja vaihda lohi kanaan! Jos pidät kookoksesta, maukkaan ramen-keiton voi tehdä grillibroilerista.
Tacoon
Järjestä tacofiesta ja pilko tomaatit salsaksi ja avokadot guacamoleksi. Osta pari puskaa yrttejä, limeä ja tietenkin grillibroileri. Revi liha pieneksi ”nyhtökanaksi” ja mausta chilikastikkeella ja tirauksella limen mehua.
Salaattiin
Salaatista kuin salaatista tulee ruokaisa, kun lisäät siihen grillattua kanaa. Voit käyttää pelkät rintapalat jos haluta tehdä kevyen lounassalaatin, mutta ruokaisaan krapulasalaattiin on pakko laittaa myös koivet.
Maailman nopein curry
Lue tämä ohje ja noudata. Ei lisättävää.