Jenkkipiirakan kuori paistuu rapeaksi, mutta päärynäinen sisus jää ihanan meheväksi.
Vinkki! Taikinakannen voi koristella lettireunuksella ja leikkaamalla taikinasta päälle lehtiä tai tähtiä. Voit myös tehdä taikinaristikon. Leikkaa kansitaikina noin 1-1 1/2 sentin levyisiksi suikaleiksi ja pujottele ne ristikoksi täytteen päälle. Aloita ristikon tekeminen keskeltä. Kun ristikko on valmis, leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois niin, että taikinan yläreuna ulottuu vähän vuoan reunan yli. Painele taikinareunat haarukalla tai nipistä yhteen sormilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
30 min + uunissa 50 min
Helppo
Amerikkalainen päärynäpiirakka
Ainesosat
Pohja
2 1/2 dl + 1
rkl
jauhoja
1/2
tl
suolaa
70 g + 1
rkl
kylmää voita
4
rkl
kylmää vettä
Täyte
6
kiinteää päärynää
2
dl (noin 100 g)
pakastettuja karpaloita
1
dl
fariinisokeria
50
g
voita
1
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1/4
tl
kardemummaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun