Tässä marokkolaisessa illallisruoassa lampaanliha haudutetaan hiljalleen mureaksi aromaattisessa liemessä. Herkullinen, lämpimän mausteinen tagine sopii hyvin tarjottavaksi suurellekin porukalle.
Marokkolainen lammastagine
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi liha ja ruskista pannulla tilkassa oliiviöljyä. Siirrä syrjään odottamaan. Silppua sipuli ja liota kuivattuja luumuja lämpimässä vedessä. Pilko valkosipuli.
- Kuullota sipulit taginessa tilkassa öliiviöljyä 1-2 min ajan. Lisää hunaja ja jatka paistamista 3-4 min. Lisää annosfondi ja mausteet. Sekoita ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
- Lisää lampaanliha ja 5 dl vettä. Kiehauta, alenna lämpötilaa ja anna hautua kannen alla 1 h 30min. Tarkista ruoka säännöllisesti ja lisää tarvittaessa vettä.
Vinkki: Tarjoile lammastagine kasvisliemessä keitetyn couscousin kanssa. Lisää couscousin joukkoon tilkka oliiviöljyä, oliiveja ja kuivattuja hedelmiä.
Kokeile myös kielen mukanaan vievää Kaunottaren ja Kulkurin lihapullapastaa.