Ruusukaalista joko pitää tai ei. Minä pidän, kohtuudella syötynä. Tässä ohjeessa ruusukaalin voimakkaan maun pariksi on lisätty chiliä, hunajaa ja paahdettuja seesamin siemeniä. Ja voin kyllä todeta että on hyvää! Tällä kertaa söin herkun tällaisenaan mutta lisäkkeeksi voit keittää esimerkisi aromaattista jasminriisiä.
Tofua, ruusukaalia ja suppilovahveroita makeassa chilikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kulhossa soijakastike, riisiviinietikka, hunaja ja seesamiöljy. Kuutioi tofu ja lisää palat kulhoon, sekoita niin että marinadi yltää jokaiseen tofupalaseen. Anna maustua sen aikaa kun valmistelet loput raaka-aineet: hienonna chili, kevätsipulit, sienet ja korianterin lehdet. Paahda seesamisiemenet.
- Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja poista päälimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia.
- Lämmitä rypsiöljyä paistokasarissa tai paistinpannussa ja lisää ruusukaaleja vierekkäin leikkauspinta alaspäin niin monta kuin niitä yhteen kerrokseen mahtuu. Mausta suolalla ja anna paistua yhdeltä puolelta ruskeaksi noin parin minuutin ajan. Poista pannulta kulhoon ja toista kunnes kaikki ruusukaalit ovat paistettu.
- Lisää paistinpannuun rypsiöljyä ja hienonnetut kevätsipulit, chili ja sienet. Paista keskilämmöllä aina välillä sekoittaen noin 1-2 minuuttia. Kaada ruusukaalien joukkoon.
- Lämmitä paistinpannu taas kuumaksi. Nosta reikäkauhalla puolet tofun palasista marinadista ja paista pannulla kunnes palat ovat ruskistuneet kunnolla joka puolelta. Nosta palat ruusukaalien joukkoon kulhoon. Paista loput tofut samalla tavalla. Älä heitä marinadia pois!
- Kun kaikki tofut on saatu paistettua lisää kaikki ainekset kulhosta pannulle. Lisää marinadi ja puolet korianterista. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä pari minuuttia sammutetulla liedellä. Mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja koristele lopulla korianterisilpulla.
Hei! Kiitos kivasta reseptistä. Missä kohtaan Sambal Oelek lisätään? Marinadiin?