Kristallipulla saa ensin voikylvyn ja sitten sokerihunnun.
Moni muistaa lapsuudesta sokerilla kristallisoidut pullat. Maistuiko pulla paahteiselta vai ei? Tämä muisto saattaa paljastaa, kuinka pullat on valmistettu.
Kristallipullia voi nimittäin leipoa kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on kuopaista pulliksi pyöritellyt taikinapalat voisulassa ja sokerissa ennen kohottamista ja kypsentämistä. Toinen vaihtoehto on paistaa hyvin kohotetut pullat voitelemattomina ja pyöräyttää ne vasta kypsennyksen jälkeen voisulassa ja sokerissa.
Ensimmäisellä tyylillä pullien pintaan tulee kevyen paahteinen sokerin maku. Jälkimmäisellä taas sokeripinta säilyy kauniin kirkkaana ja kristallisena.
Oheisessa ohjeessa pullat kristallisoidaan paistamisen päätteeksi. Sokeri maustetaan sitruunankuoriraasteella, mutta voit vaihtaa sen halutessasi kaneliin – varsinkin, jos kaneli kuuluu omaan makumuistoosi.