Nakkipitsan trendiserkkuun pyöräytetään täytteeksi tuoremakkaraa ja artisokkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen
1 t + 1 1/2 t kohotus
Helppo
Chorizopitsa
Ainesosat
2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1/2
tl
suolaa
3 1/2 dl + 1 dl
vehnäjauhoja
Tomaattikastike
1
prk
tomaattimurskaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
Täytteet
4
(280 g)
tuoremakkaraa esim. chorizoa tai salsicciaa
1
prk (240 g)
artisokansydämiä
3
dl
mozzarellaraastetta
Pinnalle
tuoretta rucolaa ja basilikaa
oliiviöljyä
Vaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa. Taikina saa olla löysää. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1 ½ tuntia.
- Tee taikinan noustessa tomaattikastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina pellille. Levitä se tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin sormin. Jauhoja kuluu tähän työvaiheeseen melko runsaasti.
- Levitä hieman jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Purista tuoremakkarasta pieniä pallukoita kastikkeen päälle.
- Leikkaa artisokat neljään osaan ja levitä ne pizzaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista pizzaa noin 15 minuuttia.
- Levitä kypsän pizzan pinnalle reilusti tuoretta rucolaa ja basilikaa. Viimeistele pizza laadukkaalla oliiviöljyllä.
Vinkki! Kun pizzataikinan jättää reilusti löysäksi, voi vaivaamisenkin unohtaa.