Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pizzat ja piirakat
Juhli ja nauti
10:01 | 31.3.2017

Chorizopitsa

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Anna Huovinen

Nakkipitsan trendiserkkuun pyöräytetään täytteeksi tuoremakkaraa ja artisokkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen
1 t + 1 1/2 t kohotus
Helppo

Chorizopitsa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1/2
tl
suolaa
3 1/2 dl + 1 dl
vehnäjauhoja
Tomaattikastike
1
prk
tomaattimurskaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
Täytteet
4
(280 g)
tuoremakkaraa esim. chorizoa tai salsicciaa
1
prk (240 g)
artisokansydämiä
3
dl
mozzarellaraastetta
Pinnalle
tuoretta rucolaa ja basilikaa
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa. Taikina saa olla löysää. Peitä kulho liinalla ja anna kohota noin 1 ½ tuntia.
  2. Tee taikinan noustessa tomaattikastike. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen 10–15 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina pellille. Levitä se tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi jauhotetuin sormin. Jauhoja kuluu tähän työvaiheeseen melko runsaasti.
  4. Levitä hieman jäähtynyt tomaattikastike pohjan päälle. Purista tuoremakkarasta pieniä pallukoita kastikkeen päälle.
  5. Leikkaa artisokat neljään osaan ja levitä ne pizzaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista pizzaa noin 15 minuuttia.
  6. Levitä kypsän pizzan pinnalle reilusti tuoretta rucolaa ja basilikaa. Viimeistele pizza laadukkaalla oliiviöljyllä.

Vinkki! Kun pizzataikinan jättää reilusti löysäksi, voi vaivaamisenkin unohtaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
chorizopitsa
Pizza
pizzaperjantai
Kemut
lasten suosikit
Leivät & piirakat
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Maailman paras riisipuuro

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini