Kiinassa hot pot -ravintoloiden pöydissä höyryää liemipatoja, joissa seurueet kypsentävät lisukkeita. Voit valmistaa tätä herkkua myös kotona vaihtelevilla variaatioilla ja kutsua ystävät kylään herkuttelemaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
25 min + kypsennys pöydässä
Helppo
Hot pot
Ainesosat
4
l
hot pot- tai kanalientä
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1/2
ruukkua
ruohosipulia
400
g
nauta-sikajauhelihaa
2
rkl
kiinalaista etikkaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
herkkusieniä
tuorepinaattia
Kastikeainekset
tahinia, chilikastiketta, seesamiöljyä, mustapaputahnaa, inkivääriä, korianteria
Vaiheet
-
Tee lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna ruohosipuli.
-
Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 25 pientä lihapullaa.
-
Nosta lihapullat ja muut hot potissa kypsennettävät ainekset tarjolle. Kata pöytään kastikeainekset, joista ruokailijat voivat sekoittaa oman dippinsä.
-
Kuumenna hot pot -liemi ja nosta se pöytään. Kypsennä lihapullat liemessä, noin 5 minuuttia.