Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
12:41 | 6.4.2017

Taateli-pekaanipähkinäpullakranssi

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tahmean makea taatelitäyte ja suolaisen imelä kinuskikastike. Sairaan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10
1 1/2 t
Helppo

Taateli-pekaanipähkinäpullakranssi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (400g)
pakastepullataikinaa (esim. Vaasan)
Täyte
2 1/2
dl
vettä
2 1/2
dl
kivettömiä taateleita (noin 20 kpl)
1
dl
pekaanipähkinöitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
1/2
tl
kanelia
Voiteluun
1
kananmuna

Vaiheet

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää joukkoon taatelit ja nosta kattila liedeltä. Anna seistä 10 minuuttia. Valuta ja kumoa taatelit tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita joukkoon pähkinät.

  3. Sulata voi mikroaaltouunissa tai pienessä kattilassa ja valuta taateleiden joukkoon. Lisää fariinisokeri ja kaneli. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

  4. Kauli valmistaikina 1–2 sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle taatelitäyte ja kääri rullalle. Muotoile rullasta kranssi ja nosta se uunipellille. Nostata 30 minuuttia.

  5. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä pullakranssin pintaan viillot ja voitele kranssi kananmunalla. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia.

  6. Levitä kypsän pullan päälle reilusti kinuskikastiketta

Tilaa Glorian ruoka & viini
taateli-pekaanipähkinäpullakranssi
Pulla
Taateli
pekaanipähkinä
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini