Parsan uusi kaveri on lapsuudesta tuttu villivihannes.
Parsaa ja ketunleipää
Ainekset
Työvaiheet
- Käy keräämässä ketunleivät. Huuhtele ne kevyesti. Paahda pinjansiemenet paistinpannussa ja raasta valmiiksi pecorino.
-
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä pois 1–2 cm. Vihreää tuoretta parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria. Sivele parsat öljyllä ja grillaa parsoja paksuuden mukaan 2–3 minuuttia välillä käännellen.
-
Asettele parsat lautaselle. Lorauta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinjansiemeniä ja pecorinoa. Viimeistele annokset ketunleivillä sekä rouhaisulla mustapippuria ja suolaa.
Vinkki: Voit myös keittää parsat. Lisää keitinveteen viipale sitruunaa ja merisuolaa (1 l vettä/ 1 tl merisuolaa). Keitä parsoja 3–4 minuuttia. Varo etteivät parsojen nuput pehmene. Halutessasi voit pysäyttää kypsymisen upottamalla parsat heti keittämisen jälkeen jääkylmään veteen minuutiksi.