Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
11:13 | 18.12.2024

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Lilli Munck ja Viivi Valo Kuva Tuomas Kolehmainen

Lanttugnocchit sopivat niin väliruoaksi kuin pieneksi illalliseksi. Ruskistetusta voista ja salviasta valmistettu pähkinäinen kastike sopii niiden makuun paremmin kuin hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + kypsennys ja jäähdytys 1 t
Helppo

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
lanttua
2–3
(200 g)
jauhoista perunaa
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
keltuaista
1¾
dl
vehnäjauhoja
⅓
tl
jauhettua muskottipähkinää
keittämiseen 4 l vettä + 1 rkl suolaa
KASTIKE
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukku salviaa
50
g
voita
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kuori lanttu ja perunat. Pilko ne 3 cm:n paloiksi uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Peitä foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes juurekset ovat läpikypsiä. Anna niiden jäähtyä.
  2. Raasta parmesaani hienoksi. Erottele keltuaiset. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi kulhoon. Sekoita soseeseen jauhot, juusto, keltuaiset ja muskottipähkinä.
  3. Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi jaa se neljään palaan. Rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se suolalla. Keitä gnoccheja noin minuutti, kunnes ne nousevat pintaan ja ovat kypsiä. Siirrä gnocchit reikäkauhalla hetkeksi kulhoon ja pirskota joukkoon hieman öljyä.
  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Rouhi pähkinät karkeasti ja nypi salvianlehdet.
  6. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi, valkosipuli ja salvia. Paista keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes voi on kullanruskeaa. Mausta.
  7. Kumoa gnocchit pannulle ja kuumenna sekoitellen niin, että kastike tarttuu gnocchien pintaan. Gnocchit saavat ruskistua hieman.
Tilaa Glorian ruoka & viini
gnocchit
pähkinävoi
Vegebaari
juhli ja nauti
joulu
lanttu
Pastatehdas

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini