Lanttugnocchit sopivat niin väliruoaksi kuin pieneksi illalliseksi. Ruskistetusta voista ja salviasta valmistettu pähkinäinen kastike sopii niiden makuun paremmin kuin hyvin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + kypsennys ja jäähdytys 1 t
Helppo
Lanttugnocchit ja pähkinävoi
Ainesosat
500
g
lanttua
2–3
(200 g)
jauhoista perunaa
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
keltuaista
1¾
dl
vehnäjauhoja
⅓
tl
jauhettua muskottipähkinää
keittämiseen 4 l vettä + 1 rkl suolaa
KASTIKE
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukku salviaa
50
g
voita
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori lanttu ja perunat. Pilko ne 3 cm:n paloiksi uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Peitä foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes juurekset ovat läpikypsiä. Anna niiden jäähtyä.
- Raasta parmesaani hienoksi. Erottele keltuaiset. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi kulhoon. Sekoita soseeseen jauhot, juusto, keltuaiset ja muskottipähkinä.
- Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi jaa se neljään palaan. Rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se suolalla. Keitä gnoccheja noin minuutti, kunnes ne nousevat pintaan ja ovat kypsiä. Siirrä gnocchit reikäkauhalla hetkeksi kulhoon ja pirskota joukkoon hieman öljyä.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Rouhi pähkinät karkeasti ja nypi salvianlehdet.
- Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi, valkosipuli ja salvia. Paista keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes voi on kullanruskeaa. Mausta.
- Kumoa gnocchit pannulle ja kuumenna sekoitellen niin, että kastike tarttuu gnocchien pintaan. Gnocchit saavat ruskistua hieman.